Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roep om onafhankelijk onderzoek Pinkpopdrama nog luider

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 21:55

De advocaat van de automobilist die de Pinkpop-crash veroorzaakte, pleit nu ook voor een onafhankelijk onderzoek.

Dat schrijft het AD. Eerder wilden ook de advocaten en nabestaanden van de slachtoffers dat er grondig onderzoek wordt gedaan naar het dodelijk ongeval, op de maandag na Pinkpop. Daarbij kwam een man om het leven en raakten drie mensen zeer zwaargewond.

Feiten
Raimon Maessen, die de bestuurder Danny S. uit Heerlen vertegenwoordigt, zegt tegen de krant dat een onafhankelijk onderzoek belangrijk is. "Het is van groot belang alle feiten helder te krijgen. Beide partijen hebben daar recht op."

Overige factoren
Maessen en Nino Pennino, advocaat van de slachtoffers, vrezen dat het onderzoek van het OM zich vooral focust op de bestuurder en niet op de overige factoren zoals de maximale snelheid van 30 kilometer per uur en of de weg is vrijgegeven die nacht.

Lees ook: Slachtoffers Pinkpopdrama willen onderzoek

Buitengewoon jammer
Eerder dit jaar vroeg Pennino al om een onafhankelijk onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. "De toedracht roept vragen op, ook over de veiligheid rond Pinkpop en afspraken daarover. Dat we daarover nog steeds geen duidelijkheid hebben, is buitengewoon jammer en helpt mijn cliënten niet echt verder."

Afhouden
De vertegenwoordiger van de bestuurder heeft ook kritiek op de houding van de gemeente Landgraaf in dit drama. "De gemeente heeft als overheid in mijn optiek een verantwoordelijkheid om het voortouw te nemen, ook met het oog op de toekomst. Nu lijkt ze het af te houden door op het OM-onderzoek te wachten."

Goede volgorde
Ondanks dat de vraag naar een onafhankelijk onderzoek steeds sterker wordt, zegt de gemeente Landgraaf dat het eerst de eigen Pinkpop-evaluatie en het strafrechtelijk onderzoek wil afwachten. "Dingen moeten wel in de goede volgorde gebeuren", zo zegt de gemeente. De uitkomsten van de eigen evaluatie zullen naar verwachting binnenkort naar buiten komen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen