Overslaan en naar de inhoud gaan

Roep om onafhankelijk onderzoek Pinkpopdrama nog luider

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 21:55

De advocaat van de automobilist die de Pinkpop-crash veroorzaakte, pleit nu ook voor een onafhankelijk onderzoek.

Dat schrijft het AD. Eerder wilden ook de advocaten en nabestaanden van de slachtoffers dat er grondig onderzoek wordt gedaan naar het dodelijk ongeval, op de maandag na Pinkpop. Daarbij kwam een man om het leven en raakten drie mensen zeer zwaargewond.

Feiten
Raimon Maessen, die de bestuurder Danny S. uit Heerlen vertegenwoordigt, zegt tegen de krant dat een onafhankelijk onderzoek belangrijk is. "Het is van groot belang alle feiten helder te krijgen. Beide partijen hebben daar recht op."

Overige factoren
Maessen en Nino Pennino, advocaat van de slachtoffers, vrezen dat het onderzoek van het OM zich vooral focust op de bestuurder en niet op de overige factoren zoals de maximale snelheid van 30 kilometer per uur en of de weg is vrijgegeven die nacht.

Lees ook: Slachtoffers Pinkpopdrama willen onderzoek

Buitengewoon jammer
Eerder dit jaar vroeg Pennino al om een onafhankelijk onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. "De toedracht roept vragen op, ook over de veiligheid rond Pinkpop en afspraken daarover. Dat we daarover nog steeds geen duidelijkheid hebben, is buitengewoon jammer en helpt mijn cliënten niet echt verder."

Afhouden
De vertegenwoordiger van de bestuurder heeft ook kritiek op de houding van de gemeente Landgraaf in dit drama. "De gemeente heeft als overheid in mijn optiek een verantwoordelijkheid om het voortouw te nemen, ook met het oog op de toekomst. Nu lijkt ze het af te houden door op het OM-onderzoek te wachten."

Goede volgorde
Ondanks dat de vraag naar een onafhankelijk onderzoek steeds sterker wordt, zegt de gemeente Landgraaf dat het eerst de eigen Pinkpop-evaluatie en het strafrechtelijk onderzoek wil afwachten. "Dingen moeten wel in de goede volgorde gebeuren", zo zegt de gemeente. De uitkomsten van de eigen evaluatie zullen naar verwachting binnenkort naar buiten komen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen