Overslaan en naar de inhoud gaan

Roep om onafhankelijk onderzoek Pinkpopdrama nog luider

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 21:55

De advocaat van de automobilist die de Pinkpop-crash veroorzaakte, pleit nu ook voor een onafhankelijk onderzoek.

Dat schrijft het AD. Eerder wilden ook de advocaten en nabestaanden van de slachtoffers dat er grondig onderzoek wordt gedaan naar het dodelijk ongeval, op de maandag na Pinkpop. Daarbij kwam een man om het leven en raakten drie mensen zeer zwaargewond.

Feiten
Raimon Maessen, die de bestuurder Danny S. uit Heerlen vertegenwoordigt, zegt tegen de krant dat een onafhankelijk onderzoek belangrijk is. "Het is van groot belang alle feiten helder te krijgen. Beide partijen hebben daar recht op."

Overige factoren
Maessen en Nino Pennino, advocaat van de slachtoffers, vrezen dat het onderzoek van het OM zich vooral focust op de bestuurder en niet op de overige factoren zoals de maximale snelheid van 30 kilometer per uur en of de weg is vrijgegeven die nacht.

Lees ook: Slachtoffers Pinkpopdrama willen onderzoek

Buitengewoon jammer
Eerder dit jaar vroeg Pennino al om een onafhankelijk onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. "De toedracht roept vragen op, ook over de veiligheid rond Pinkpop en afspraken daarover. Dat we daarover nog steeds geen duidelijkheid hebben, is buitengewoon jammer en helpt mijn cliënten niet echt verder."

Afhouden
De vertegenwoordiger van de bestuurder heeft ook kritiek op de houding van de gemeente Landgraaf in dit drama. "De gemeente heeft als overheid in mijn optiek een verantwoordelijkheid om het voortouw te nemen, ook met het oog op de toekomst. Nu lijkt ze het af te houden door op het OM-onderzoek te wachten."

Goede volgorde
Ondanks dat de vraag naar een onafhankelijk onderzoek steeds sterker wordt, zegt de gemeente Landgraaf dat het eerst de eigen Pinkpop-evaluatie en het strafrechtelijk onderzoek wil afwachten. "Dingen moeten wel in de goede volgorde gebeuren", zo zegt de gemeente. De uitkomsten van de eigen evaluatie zullen naar verwachting binnenkort naar buiten komen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen