Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roep om onafhankelijk onderzoek Pinkpopdrama nog luider

Geplaatst opvrijdag 12 oktober 2018 - 21:55

De advocaat van de automobilist die de Pinkpop-crash veroorzaakte, pleit nu ook voor een onafhankelijk onderzoek.

Dat schrijft het AD. Eerder wilden ook de advocaten en nabestaanden van de slachtoffers dat er grondig onderzoek wordt gedaan naar het dodelijk ongeval, op de maandag na Pinkpop. Daarbij kwam een man om het leven en raakten drie mensen zeer zwaargewond.

Feiten
Raimon Maessen, die de bestuurder Danny S. uit Heerlen vertegenwoordigt, zegt tegen de krant dat een onafhankelijk onderzoek belangrijk is. "Het is van groot belang alle feiten helder te krijgen. Beide partijen hebben daar recht op."

Overige factoren
Maessen en Nino Pennino, advocaat van de slachtoffers, vrezen dat het onderzoek van het OM zich vooral focust op de bestuurder en niet op de overige factoren zoals de maximale snelheid van 30 kilometer per uur en of de weg is vrijgegeven die nacht.

Lees ook: Slachtoffers Pinkpopdrama willen onderzoek

Buitengewoon jammer
Eerder dit jaar vroeg Pennino al om een onafhankelijk onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. "De toedracht roept vragen op, ook over de veiligheid rond Pinkpop en afspraken daarover. Dat we daarover nog steeds geen duidelijkheid hebben, is buitengewoon jammer en helpt mijn cliënten niet echt verder."

Afhouden
De vertegenwoordiger van de bestuurder heeft ook kritiek op de houding van de gemeente Landgraaf in dit drama. "De gemeente heeft als overheid in mijn optiek een verantwoordelijkheid om het voortouw te nemen, ook met het oog op de toekomst. Nu lijkt ze het af te houden door op het OM-onderzoek te wachten."

Goede volgorde
Ondanks dat de vraag naar een onafhankelijk onderzoek steeds sterker wordt, zegt de gemeente Landgraaf dat het eerst de eigen Pinkpop-evaluatie en het strafrechtelijk onderzoek wil afwachten. "Dingen moeten wel in de goede volgorde gebeuren", zo zegt de gemeente. De uitkomsten van de eigen evaluatie zullen naar verwachting binnenkort naar buiten komen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen