Overslaan en naar de inhoud gaan

Roep om hulp voor noodlijdend Roda groeit

Geplaatst opzaterdag 25 mei 2019 - 18:41

Steeds meer oud-voetballers steunen het noodlijdende Roda JC. Op het Gouden Schoenfeest van Kees Kist die vierde dat hij 40 jaar geleden topscorer werd van Europa, kwam de club nadrukkelijk aan de orde.

Onder meer oud-speler Ernie Brands deed samen met Kees Kist en Pierre Vermeulen een oproep om Roda JC te steunen. Eerder stond Ger Senden al op en kwam er een steunbetuiging van Europarlementariër Frans Timmermans, fervent Roda-fan.

Fanshop
Oud-speler Pierre Vermeulen was samen met zijn vrouw Lonny een van de genodigden. Samen runnen ze de fanshop van Roda JC. Al wekenlang worden ze dagelijks geconfronteerd met de perikelen bij de Kerkraadse club, maar in de fanshop merken ze dat de saamhorigheid toeneemt.

Rijke historie
"We worden dagelijks gebeld hoe het zit, en supporters komen gewoon langs om een praatje te maken. Ze moeten ergens hun verhaal kwijt. Vrijdag kwam een man nog 200 euro doneren", vertelt Lonny, die er nog altijd van overtuigd is dat de club het gaat redden. Volgens haar kan een club met zoveel fans en een rijke historie niet verdwijnen.

As op het veld
Ze merkt dat de clubliefde ver gaat. "Supporters leggen nu al vast dat hun as ooit op het veld wordt uitgestrooid. En laatst belde een fan op, die stervende was. Hij wilde Pierre nog even aan de lijn hebben, omdat hij de club vertegenwoordigt."

Foto: Frank Moonen (L1)

Inzameling
Het initiatief 'Wij zijn Roda JC' heeft inmiddels 30.000 euro opgehaald. Een druppel op de gloeiende plaat want het tekort bedraagt 900.000 euro, maar het wekt wel de hoop op dat door de inzameling potentiële investeerders over de streep worden getrokken. Een bus Roda-fans ging zaterdag naar Alemannia Aachen dat de bekerfinale speelde, om daar geld op te halen voor de Kerkraadse club.

Aandeelhoudersvergadering
Dinsdag is er een aandeelhoudersvergadering belegd. Als er dan nog geen nieuwe investeerder is, die garant staat voor het tekort komend seizoen, zal Roda-eigenaar Frits Schrouff het faillissement aanvragen. Omdat de rechter dat niet direct zal uitspreken heeft de club ook na dinsdag nog twee weken de tijd om een oplossing te vinden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen