Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roep om hulp voor noodlijdend Roda groeit

Geplaatst opzaterdag 25 mei 2019 - 18:41

Steeds meer oud-voetballers steunen het noodlijdende Roda JC. Op het Gouden Schoenfeest van Kees Kist die vierde dat hij 40 jaar geleden topscorer werd van Europa, kwam de club nadrukkelijk aan de orde.

Onder meer oud-speler Ernie Brands deed samen met Kees Kist en Pierre Vermeulen een oproep om Roda JC te steunen. Eerder stond Ger Senden al op en kwam er een steunbetuiging van Europarlementariër Frans Timmermans, fervent Roda-fan.

Fanshop
Oud-speler Pierre Vermeulen was samen met zijn vrouw Lonny een van de genodigden. Samen runnen ze de fanshop van Roda JC. Al wekenlang worden ze dagelijks geconfronteerd met de perikelen bij de Kerkraadse club, maar in de fanshop merken ze dat de saamhorigheid toeneemt.

Rijke historie
"We worden dagelijks gebeld hoe het zit, en supporters komen gewoon langs om een praatje te maken. Ze moeten ergens hun verhaal kwijt. Vrijdag kwam een man nog 200 euro doneren", vertelt Lonny, die er nog altijd van overtuigd is dat de club het gaat redden. Volgens haar kan een club met zoveel fans en een rijke historie niet verdwijnen.

As op het veld
Ze merkt dat de clubliefde ver gaat. "Supporters leggen nu al vast dat hun as ooit op het veld wordt uitgestrooid. En laatst belde een fan op, die stervende was. Hij wilde Pierre nog even aan de lijn hebben, omdat hij de club vertegenwoordigt."

Foto: Frank Moonen (L1)

Inzameling
Het initiatief 'Wij zijn Roda JC' heeft inmiddels 30.000 euro opgehaald. Een druppel op de gloeiende plaat want het tekort bedraagt 900.000 euro, maar het wekt wel de hoop op dat door de inzameling potentiële investeerders over de streep worden getrokken. Een bus Roda-fans ging zaterdag naar Alemannia Aachen dat de bekerfinale speelde, om daar geld op te halen voor de Kerkraadse club.

Aandeelhoudersvergadering
Dinsdag is er een aandeelhoudersvergadering belegd. Als er dan nog geen nieuwe investeerder is, die garant staat voor het tekort komend seizoen, zal Roda-eigenaar Frits Schrouff het faillissement aanvragen. Omdat de rechter dat niet direct zal uitspreken heeft de club ook na dinsdag nog twee weken de tijd om een oplossing te vinden.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen