Overslaan en naar de inhoud gaan

Roep om behoud omroepgebouw ROZ

Geplaatst opwoensdag 27 juli 2016 - 14:35

De geplande sloop van het gebouw van de voormalige Regionale Omroep Zuid (ROZ, de voorloper van L1) in de Maastrichtse wijk Mariaberg stuit op politiek verzet.

Zowel bestuurspartij SP als oppositiefractie PvdA wil het complex behouden om zijn 'grote culturele en historische betekenis'.

Broedplaats
De twee Maastrichtse raadsfracties hebben voor de gelegenheid een pact gesloten in een poging het stadsbestuur alsnog op andere gedachten te brengen, zo bevestigt SP-voorman John Gunther. Ze verlangen dat de gemeente het pand opknapt en definitief herbestemt tot 'broedplaats en kweekvijver' voor kunstenaars en muzikanten.

Podium
Die functie heeft het complex al enkele jaren, zij het met een tijdelijke status in afwachting van de aangekondigde sloop. Na het vertrek van de regionale omroep was het pand een tijd in gebruik als poppodium De Muziekgieterij.

Veiligheid
Vorige maand hebben B en W te verstaan gegeven dat het markante pand aan de Bankastraat, in de jaren zeventig gebouwd naar een ontwerp van architect Piet Satijn, dit najaar tegen de vlakte gaat. "Om redenen van veiligheid en bouwkundige staat", laat gemeentewoordvoerder Peter Debets weten.

Meer hierover in de Limburgse kranten van donderdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sloop enige optie omroepgebouw ROZ
PvdA: opknappen ROZ-gebouw zinvoller dan sloop
Motie voor uitstel van sloop ROZ-gebouw
Sloop van ROZ-gebouw vier maanden uitgesteld
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen