Overslaan en naar de inhoud gaan

Roep om behoud omroepgebouw ROZ

Geplaatst opwoensdag 27 juli 2016 - 14:35

De geplande sloop van het gebouw van de voormalige Regionale Omroep Zuid (ROZ, de voorloper van L1) in de Maastrichtse wijk Mariaberg stuit op politiek verzet.

Zowel bestuurspartij SP als oppositiefractie PvdA wil het complex behouden om zijn 'grote culturele en historische betekenis'.

Broedplaats
De twee Maastrichtse raadsfracties hebben voor de gelegenheid een pact gesloten in een poging het stadsbestuur alsnog op andere gedachten te brengen, zo bevestigt SP-voorman John Gunther. Ze verlangen dat de gemeente het pand opknapt en definitief herbestemt tot 'broedplaats en kweekvijver' voor kunstenaars en muzikanten.

Podium
Die functie heeft het complex al enkele jaren, zij het met een tijdelijke status in afwachting van de aangekondigde sloop. Na het vertrek van de regionale omroep was het pand een tijd in gebruik als poppodium De Muziekgieterij.

Veiligheid
Vorige maand hebben B en W te verstaan gegeven dat het markante pand aan de Bankastraat, in de jaren zeventig gebouwd naar een ontwerp van architect Piet Satijn, dit najaar tegen de vlakte gaat. "Om redenen van veiligheid en bouwkundige staat", laat gemeentewoordvoerder Peter Debets weten.

Meer hierover in de Limburgse kranten van donderdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sloop enige optie omroepgebouw ROZ
PvdA: opknappen ROZ-gebouw zinvoller dan sloop
Motie voor uitstel van sloop ROZ-gebouw
Sloop van ROZ-gebouw vier maanden uitgesteld
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen