Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemruchte friture in Heerlen gooit bijltje erbij neer

Geplaatst opdonderdag 25 januari 2018 - 22:10

Na bijna veertig jaar sluit friterie PeeWee in het centrum van Heerlen eind deze maand haar deuren.

Afgelopen zomer al kondigde eigenaar Piet van Kollenburg aan zijn zaak te gaan sluiten, nu voegt hij dus de daad bij het woord. Op Facebook zegt hij dat de frietketel op 31 januari voor het laatst wordt opgestookt.

Lees ook: Bekende frituur verdwijnt uit Heerlens straatbeeld

Uit de muur
De frituur in de Honigmannstraat was decennia lang een begrip. Het winkelend publiek en scholieren aten er graag een patatje, of plukten een snack uit de muur. Maar met het vertrek van het Arcus College uit de binnenstad kelderde de omzet, een klap die de zaak nooit echt te boven is gekomen.

Wanbeleid
In zijn afscheidsgroet geeft de eigenaar om die reden nog een sneer naar het Heerlense gemeentebestuur. "Gelukkig komen er binnenkort gemeenteraadsverkiezingen. Komt er een eind aan jarenlang wanbeleid en het gebrek aan visie? Maak van Heerlen weer de mooie stad die het kan zijn."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen