Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemer noemt pesten transgenders onacceptabel

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 12:32

Burgemeester Emile Roemer (SP) van Heerlen vindt het treiteren en pesten van twee transgenders in zijn gemeente onacceptabel.

Dat laat hij woensdag op Twitter weten naar aanleiding van de noodgedwongen verhuizing van twee transgenders.

Hangjongeren
Kristiana Moretti en Arianne Brink zeggen te moeten verhuizen uit de Auroraflat in Heerlen als gevolg van het voortdurende getreiter door hangjongeren. Die zouden hen pesten vanwege hun geaardheid. De twee is inmiddels een andere woning aangeboden.

Aan te pakken
Roemer laat in een verklaring weten dat gemeente en politie alles hebben gedaan om de discriminatie aan te pakken en in te grijpen. "Desondanks begrijp ik echter ook dat het transgenderkoppel zich op deze plek niet meer thuis voelt. Daarom ben ik blij dat we gezamenlijk nu een nieuwe woning hebben gevonden en ik hoop met hen dat ze deze periode nu achter zich kunnen laten."

Politiepost
Roemer zegt alles te hebben gedaan om de oorzaak aan te pakken. "Gebiedsverboden, extra politiepost in de flat, extra mobiele camera's, ouders van de jeugd ontboden, antidiscriminatiebureau betrokken, straatcoaches ingezet, desondanks willen ze graag verhuizen en heb ik ook daarbij meegeholpen", aldus Roemer op Twitter.

L1mburg Centraal
Kristiana en Arianne zijn te gast in L1mburg Centraal

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen