Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemer langer waarnemend burgemeester in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 5 september 2018 - 20:50

Emile Roemer blijft langer dan oorspronkelijk gepland waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen.

Dat zegt een woordvoerster van gouverneur Theo Bovens tegen De Limburger.

Krewinkel
Roemer is inmiddels al bijna een half jaar de vervanger van de eigenlijke burgervader, Ralf Krewinkel. Die deed een tijdelijk stapje terug in verband met de toestand van zijn ernstig zieke zoontje. In februari meldde hij zich al ziek, waarna in maart bekend werd dat zijn taken door een interim-burgemeester zouden worden waargenomen.

Zes maanden
Waarnemers worden standaard aangesteld voor een periode van zes maanden en zodoende verstrijkt Roemers eerste periode in Heerlen halverwege september. Volgens de woordvoerster "blijft Roemer voorlopig nog even aan. Over de verdere duur hiervan kunnen we geen uitspraak doen."

Lees ook: Roemer houdt rekening met half jaar in Heerlen

Gesprek
Volgens de krant gaat gouverneur Bovens er wél vanuit dat Krewinkel uiteindelijk 'gewoon' burgemeester van Heerlen blijft. Bovens heeft regelmatig contact met Krewinkel. Zo zullen de bestuurders in oktober weer met elkaar in gesprek gaan.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen