Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemer langer waarnemend burgemeester in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 5 september 2018 - 20:50

Emile Roemer blijft langer dan oorspronkelijk gepland waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen.

Dat zegt een woordvoerster van gouverneur Theo Bovens tegen De Limburger.

Krewinkel
Roemer is inmiddels al bijna een half jaar de vervanger van de eigenlijke burgervader, Ralf Krewinkel. Die deed een tijdelijk stapje terug in verband met de toestand van zijn ernstig zieke zoontje. In februari meldde hij zich al ziek, waarna in maart bekend werd dat zijn taken door een interim-burgemeester zouden worden waargenomen.

Zes maanden
Waarnemers worden standaard aangesteld voor een periode van zes maanden en zodoende verstrijkt Roemers eerste periode in Heerlen halverwege september. Volgens de woordvoerster "blijft Roemer voorlopig nog even aan. Over de verdere duur hiervan kunnen we geen uitspraak doen."

Lees ook: Roemer houdt rekening met half jaar in Heerlen

Gesprek
Volgens de krant gaat gouverneur Bovens er wél vanuit dat Krewinkel uiteindelijk 'gewoon' burgemeester van Heerlen blijft. Bovens heeft regelmatig contact met Krewinkel. Zo zullen de bestuurders in oktober weer met elkaar in gesprek gaan.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen