Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemer houdt rekening met half jaar in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 19:01

Emile Roemer houdt er rekening mee dat hij een half jaar waarnemend burgemeester van Heerlen is.

Dat zei hij in L1-programma AvondGasten. Roemer vervangt burgemeester Ralf Krewinkel die een stap terug heeft gezet om te gaan zorgen voor zijn zieke zoontje.

Ralf Krewinkel
Roemer zegt regelmatig contact te hebben met Krewinkel. "Ik ben gister nog bij hem thuis geweest, ook om hem op de hoogte te houden van wat er speelt." Hoe lang Roemer in Heerlen blijft, is nog onduidelijk.

Half jaar
"Het is moeilijk in te schatten, maar vanuit de provincie werd gezegd dat het wel eens een half jaar kan duren. Voor Ralf Krewinkel en zijn gezin hoop ik dat het eerder is, want dat betekent dat het goed gaat."

Aan het werk
Nadat Roemer terugtrad als partijleider van de SP wilde hij na twee weken weer aan het werk. Hij ging onder meer met commissarissen van de koning praten, bij scholen en zorginstellingen. Daar liet hij weten dat hij beschikbaar was. "Tijdens een gesprek bij gouverneur Theo Bovens kreeg ik de vraag of ik in Heerlen wilde beginnen. En daar hoefde ik niet lang over na te denken".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen