Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemer houdt rekening met half jaar in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 11 april 2018 - 19:01

Emile Roemer houdt er rekening mee dat hij een half jaar waarnemend burgemeester van Heerlen is.

Dat zei hij in L1-programma AvondGasten. Roemer vervangt burgemeester Ralf Krewinkel die een stap terug heeft gezet om te gaan zorgen voor zijn zieke zoontje.

Ralf Krewinkel
Roemer zegt regelmatig contact te hebben met Krewinkel. "Ik ben gister nog bij hem thuis geweest, ook om hem op de hoogte te houden van wat er speelt." Hoe lang Roemer in Heerlen blijft, is nog onduidelijk.

Half jaar
"Het is moeilijk in te schatten, maar vanuit de provincie werd gezegd dat het wel eens een half jaar kan duren. Voor Ralf Krewinkel en zijn gezin hoop ik dat het eerder is, want dat betekent dat het goed gaat."

Aan het werk
Nadat Roemer terugtrad als partijleider van de SP wilde hij na twee weken weer aan het werk. Hij ging onder meer met commissarissen van de koning praten, bij scholen en zorginstellingen. Daar liet hij weten dat hij beschikbaar was. "Tijdens een gesprek bij gouverneur Theo Bovens kreeg ik de vraag of ik in Heerlen wilde beginnen. En daar hoefde ik niet lang over na te denken".

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen