Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemer gaat Maastricht helpen bij ambtenaren-verhuizing

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 17:29

Emile Roemer gaat onderzoeken of er nog uit de impasse rond de verhuizing van Maastrichtse ambtenaren naar Heerlen te komen is. Dat meldt de gemeente Maastricht.

De gemeente Maastricht wil 50 tot 100 ambtenaren verplaatsen naar het zogeheten Shared Service Center Zuid-Limburg (SCC-ZL). Maar dat besluit was al genomen zonder de ondernemingsraad om advies te vragen.

Rechter
De ondernemingsraad stapte naar de rechter, net als de vakbonden. Binnen een week werd de gemeente twee keer teruggefloten door de rechter.

Bundeling
In het Shared Service Center Zuid-Limburg willen de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen sommige diensten bundelen. Het centrum wordt gevestigd in Heerlen. Bij zo'n verplaatsing komen volgens de vakbonden emoties kijken.

'Strategische verkenning'
Roemer moet nu onderzoeken of de samenwerking met de andere gemeenten toch kan doorgaan, maar dan op een manier waar de ambtenaren en de vakbonden mee kunnen leven.

Emile Roemer is nu nog waarnemend burgemeester in Heerlen. Hij vervangt daar Ralf Krewinkel, die op ziekteverlof is, maar binnenkort waarschijnlijk zal terugkeren.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen