Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roemer gaat Maastricht helpen bij ambtenaren-verhuizing

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 17:29

Emile Roemer gaat onderzoeken of er nog uit de impasse rond de verhuizing van Maastrichtse ambtenaren naar Heerlen te komen is. Dat meldt de gemeente Maastricht.

De gemeente Maastricht wil 50 tot 100 ambtenaren verplaatsen naar het zogeheten Shared Service Center Zuid-Limburg (SCC-ZL). Maar dat besluit was al genomen zonder de ondernemingsraad om advies te vragen.

Rechter
De ondernemingsraad stapte naar de rechter, net als de vakbonden. Binnen een week werd de gemeente twee keer teruggefloten door de rechter.

Bundeling
In het Shared Service Center Zuid-Limburg willen de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen sommige diensten bundelen. Het centrum wordt gevestigd in Heerlen. Bij zo'n verplaatsing komen volgens de vakbonden emoties kijken.

'Strategische verkenning'
Roemer moet nu onderzoeken of de samenwerking met de andere gemeenten toch kan doorgaan, maar dan op een manier waar de ambtenaren en de vakbonden mee kunnen leven.

Emile Roemer is nu nog waarnemend burgemeester in Heerlen. Hij vervangt daar Ralf Krewinkel, die op ziekteverlof is, maar binnenkort waarschijnlijk zal terugkeren.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen