Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemer gaat Maastricht helpen bij ambtenaren-verhuizing

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 17:29

Emile Roemer gaat onderzoeken of er nog uit de impasse rond de verhuizing van Maastrichtse ambtenaren naar Heerlen te komen is. Dat meldt de gemeente Maastricht.

De gemeente Maastricht wil 50 tot 100 ambtenaren verplaatsen naar het zogeheten Shared Service Center Zuid-Limburg (SCC-ZL). Maar dat besluit was al genomen zonder de ondernemingsraad om advies te vragen.

Rechter
De ondernemingsraad stapte naar de rechter, net als de vakbonden. Binnen een week werd de gemeente twee keer teruggefloten door de rechter.

Bundeling
In het Shared Service Center Zuid-Limburg willen de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen sommige diensten bundelen. Het centrum wordt gevestigd in Heerlen. Bij zo'n verplaatsing komen volgens de vakbonden emoties kijken.

'Strategische verkenning'
Roemer moet nu onderzoeken of de samenwerking met de andere gemeenten toch kan doorgaan, maar dan op een manier waar de ambtenaren en de vakbonden mee kunnen leven.

Emile Roemer is nu nog waarnemend burgemeester in Heerlen. Hij vervangt daar Ralf Krewinkel, die op ziekteverlof is, maar binnenkort waarschijnlijk zal terugkeren.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen