Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roemer gaat Maastricht helpen bij ambtenaren-verhuizing

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 17:29

Emile Roemer gaat onderzoeken of er nog uit de impasse rond de verhuizing van Maastrichtse ambtenaren naar Heerlen te komen is. Dat meldt de gemeente Maastricht.

De gemeente Maastricht wil 50 tot 100 ambtenaren verplaatsen naar het zogeheten Shared Service Center Zuid-Limburg (SCC-ZL). Maar dat besluit was al genomen zonder de ondernemingsraad om advies te vragen.

Rechter
De ondernemingsraad stapte naar de rechter, net als de vakbonden. Binnen een week werd de gemeente twee keer teruggefloten door de rechter.

Bundeling
In het Shared Service Center Zuid-Limburg willen de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen sommige diensten bundelen. Het centrum wordt gevestigd in Heerlen. Bij zo'n verplaatsing komen volgens de vakbonden emoties kijken.

'Strategische verkenning'
Roemer moet nu onderzoeken of de samenwerking met de andere gemeenten toch kan doorgaan, maar dan op een manier waar de ambtenaren en de vakbonden mee kunnen leven.

Emile Roemer is nu nog waarnemend burgemeester in Heerlen. Hij vervangt daar Ralf Krewinkel, die op ziekteverlof is, maar binnenkort waarschijnlijk zal terugkeren.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen