Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemer: 'Eisen voor legale wiettelers zijn niet te streng'

Geplaatst opwoensdag 10 juni 2020 - 18:09

De burgemeester van Heerlen, Emile Roemer, is blij met de rol van zijn gemeente in het experiment met legale wietteelt. Heerlen en Maastricht zijn de enige twee Limburgse gemeentes die meedoen aan de landelijke proef in tien gemeentes.

Vanaf 1 juli kunnen telers zich aanmelden. De eisen zijn streng. Wie wil meedoen, moet van onbesproken gedrag zijn. En de teler moet voldoen aan allerlei veiligheidsvoorwaarden bij opslag en transport van de legale wiet.

Uit de criminaliteit
Roemer denkt niet dat de strenge eisen potentiële telers afschrikken. "Als je een normaal bedrijf opstart, gelden ook allerlei strenge voorwaarden." De burgemeester hoopt dat het experiment er uiteindelijk toe leidt dat wietteelt uit de criminaliteit wordt gehaald.

Concurreren
De extra kosten door alle veiligheidseisen, leiden er volgens Roemer hopelijk niet toe dat de legale teelt veel te duur wordt. "De legale telers moeten kunnen concurreren op kwaliteit en prijs", zegt de burgemeester woensdag op L1 radio.

Vier jaar
De landelijke overheid trekt vanaf 1 juli een half jaar uit om tien geschikte telers te vinden, te onderzoeken en te beoordelen. Daarna moet het daadwerkelijke experiment vier jaar gaan duren.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen