Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemer: 1,25 miljard nodig voor kwetsbare wijken

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2020 - 8:44

Een bedrag van 1,25 miljard euro is nodig om de kwetsbare wijken van 15 Nederlandse gemeenten, waaronder Heerlen, aan te pakken. Dat zegt burgemeester Emile Roemer dinsdagochtend in de L1 Nieuwsshow.

"We merken nu al dat de werkloosheid oploopt en dat de mensen in bepaalde wijken klappen krijgen", zegt de Heerlense burgemeester over de gevolgen van de coronacrisis. Volgens Roemer gaat het om mensen die het per definitie niet kunnen gebruiken om zonder werk komen te zitten. "Het zijn al mensen in achterstandsituaties met schulden."

Manifest
Roemer heeft met 14 collega-burgemeesters van grote steden het manifest 'Kom op voor kwetsbare gebieden' ondertekend.

Hij overhandigt het dinsdag aan onder anderen ministers Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

Lees ook: Burgemeesters: 'Corona richt maatschappelijke schade aan'

Armoede
Dat de vijftien gemeenten elkaar gevonden hebben, is volgens Roemer niet helemaal toevallig. Volgens de burgemeester van Heerlen zijn deze vijftien gemeenten al langer met het kabinet in gesprek om armoede in kwetsbare wijken op lange termijn structureel aan te pakken.

"De coronacrisis maakt duidelijk dat we vanaf dit jaar echt al wat moeten doen." Het geld is nodig om mensen aan het werk te krijgen en om wijkvoorzieningen en infrastructuur te verbeteren.

Preventief
Wat Roemer en de 14 andere burgemeesters betreft is het belangrijk om preventief in actie te komen. "Je moet niet wachten tot nog meer mensen in de schuldhulpverlening en in een armoedeval terechtkomen."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen