Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemeense universiteit wil afdeling geneeskunde in Venlo

Geplaatst opvrijdag 22 september 2017 - 13:52

De Roemeense UGAL-universiteit heeft plannen voor een studierichting geneeskunde in Venlo.

De universiteit verwacht in Venlo te kunnen starten met honderd studenten.

Bemiddelingsbureau
Dat meldt bemiddelingsbureau Medical Studies Europe uit Londen, dat de werving, aanname en begeleiding van de kandidaten namens de Roemeense universiteit regelt. Het bureau denkt met name Duitse studenten over te kunnen halen om in Venlo te komen studeren, omdat er geen numerus fixus voor de opleiding geldt.

Politiebureau
De kandidaten zullen, na een toelatingstoets, voornamelijk onderwijs volgen in het voormalige politiebureau aan het Nolensplein. Dat laat de universiteit uit de Roemeense stad Galati weten.

Europees erkend
De Roemenen garanderen dat de in Venlo afgestudeerde studenten automatisch een Europees erkend diploma ontvangen. Per studiejaar betalen de studenten 16.500 euro. De opleiding start in Venlo vanaf de herfst van 2018. Het is inmiddels mogelijk voor studenten om zich in te schrijven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen