Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemeense cadeaus en excuses voor koor Venlona

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2015 - 7:40

Koninklijke zangvereniging Venlona uit Venlo is bepaald niet met lege handen van de concertreis in Roemenië teruggekeerd.

Na het incident waarbij agenten hun gratis optreden op het plein onderbraken, kregen ze op het vliegveld van Timisoara een herkansing. "Op uitnodiging van de directeur van het vliegveld hebben we daar kort voor vertrek nog gezongen", vertelt dirigent Wim Schepers.

Lees ook: Straatconcert Venloos koor in Roemenië stilgelegd

Burgemeester
Met onder meer een icoon van Sint Andreas, partoonheilige van Roemenië, een herdersfluit en wat aardewerk arriveerde de zangvereniging dinsdag weer in Venlo. Schepers: "Burgemeester Robu excuseerde zich nog via Facebook, hij was op vakantie. Maar als ze hem hadden gevraagd, was ons optreden op het Victory plein nooit afgebroken."

Consul
Ook van de honorair consul kreeg Venlona excuses via een berichtje. 'Hopelijk hebben jullie toch genoten van het bezoek aan onze stad,' laat Marius Popa daarin de koorleden weten.

Tegenbezoek
Venlona opende het cultureel seizoen van Timisoara vorige week met een drukbezocht optreden in de opera, daags voor het spontane maar korte optreden op het plein. Volgende maand zal het symfonieorkest van de Opera National Timisoara naar Limburg afreizen om vanwege het 115-jarig jubileum van Venlona samen op te treden in Heerlen (12 september) en Venlo (13 september).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Straatconcert Venloos koor in Roemenië stilgelegd
Rieu signeert in Roemenië dvd's voor slachtoffers brand
Muzikale ode op rotonde bij Mgr. Nolensplein Venlo
André Rieu verbreekt eigen verkooprecord
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen