Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roemeense cadeaus en excuses voor koor Venlona

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2015 - 7:40

Koninklijke zangvereniging Venlona uit Venlo is bepaald niet met lege handen van de concertreis in Roemenië teruggekeerd.

Na het incident waarbij agenten hun gratis optreden op het plein onderbraken, kregen ze op het vliegveld van Timisoara een herkansing. "Op uitnodiging van de directeur van het vliegveld hebben we daar kort voor vertrek nog gezongen", vertelt dirigent Wim Schepers.

Lees ook: Straatconcert Venloos koor in Roemenië stilgelegd

Burgemeester
Met onder meer een icoon van Sint Andreas, partoonheilige van Roemenië, een herdersfluit en wat aardewerk arriveerde de zangvereniging dinsdag weer in Venlo. Schepers: "Burgemeester Robu excuseerde zich nog via Facebook, hij was op vakantie. Maar als ze hem hadden gevraagd, was ons optreden op het Victory plein nooit afgebroken."

Consul
Ook van de honorair consul kreeg Venlona excuses via een berichtje. 'Hopelijk hebben jullie toch genoten van het bezoek aan onze stad,' laat Marius Popa daarin de koorleden weten.

Tegenbezoek
Venlona opende het cultureel seizoen van Timisoara vorige week met een drukbezocht optreden in de opera, daags voor het spontane maar korte optreden op het plein. Volgende maand zal het symfonieorkest van de Opera National Timisoara naar Limburg afreizen om vanwege het 115-jarig jubileum van Venlona samen op te treden in Heerlen (12 september) en Venlo (13 september).

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Straatconcert Venloos koor in Roemenië stilgelegd
Rieu signeert in Roemenië dvd's voor slachtoffers brand
Muzikale ode op rotonde bij Mgr. Nolensplein Venlo
André Rieu verbreekt eigen verkooprecord
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen