Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemeens echtpaar liet prostituees werken op vakantiepark

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 17:26

Een Roemeens echtpaar is dinsdag veroordeeld voor het uitbuiten en mishandelen van zeker twaalf jonge vrouwen. Deze meisjes werden als prostituee ingezet in Susteren en op meerdere plekken in Noord-Brabant.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De Roemeense man, Sorin A. (31), is veroordeeld tot vijftig maanden gevangenisstraf. Zijn vrouw Florina (29) moet vijftien maanden brommen.

Twee sekschalets
De meisjes zouden in 2015 en 2016 als sekswerker hebben gewerkt. In Susteren werkten ze vanuit twee vakantiechalets. Daarnaast waren ze actief in huizen in Breda, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg, op campings in Breda en Rijsbergen en in een club in Breda. De prostituees zouden allemaal uit Roemenië afkomstig zijn. Ze werden naar Nederland gehaald als poetshulp, maar eenmaal hier werden ze in de prostitutie gedwongen.

Huid kwijt
Sorin zorgde ervoor dat de jonge vrouwen hun werk naar behoren deden, terwijl zijn vrouw advertenties en afspraken maakte. De sekswerkers moesten de helft van hun 'salaris' inleveren. Als ze dat niet deden, werden ze mishandeld. Volgens de Eindhovense krant werden er dreigende berichten gestuurd. 'Ik sleur je aan je haar over de grond tot je je huid kwijt bent', stond er in één van die berichten.

Overigens is Sorin al eerder veroordeeld voor mensenhandel.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen