Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemeens echtpaar liet prostituees werken op vakantiepark

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 17:26

Een Roemeens echtpaar is dinsdag veroordeeld voor het uitbuiten en mishandelen van zeker twaalf jonge vrouwen. Deze meisjes werden als prostituee ingezet in Susteren en op meerdere plekken in Noord-Brabant.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De Roemeense man, Sorin A. (31), is veroordeeld tot vijftig maanden gevangenisstraf. Zijn vrouw Florina (29) moet vijftien maanden brommen.

Twee sekschalets
De meisjes zouden in 2015 en 2016 als sekswerker hebben gewerkt. In Susteren werkten ze vanuit twee vakantiechalets. Daarnaast waren ze actief in huizen in Breda, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg, op campings in Breda en Rijsbergen en in een club in Breda. De prostituees zouden allemaal uit Roemenië afkomstig zijn. Ze werden naar Nederland gehaald als poetshulp, maar eenmaal hier werden ze in de prostitutie gedwongen.

Huid kwijt
Sorin zorgde ervoor dat de jonge vrouwen hun werk naar behoren deden, terwijl zijn vrouw advertenties en afspraken maakte. De sekswerkers moesten de helft van hun 'salaris' inleveren. Als ze dat niet deden, werden ze mishandeld. Volgens de Eindhovense krant werden er dreigende berichten gestuurd. 'Ik sleur je aan je haar over de grond tot je je huid kwijt bent', stond er in één van die berichten.

Overigens is Sorin al eerder veroordeeld voor mensenhandel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen