Overslaan en naar de inhoud gaan

Roemeens echtpaar liet prostituees werken op vakantiepark

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 17:26

Een Roemeens echtpaar is dinsdag veroordeeld voor het uitbuiten en mishandelen van zeker twaalf jonge vrouwen. Deze meisjes werden als prostituee ingezet in Susteren en op meerdere plekken in Noord-Brabant.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De Roemeense man, Sorin A. (31), is veroordeeld tot vijftig maanden gevangenisstraf. Zijn vrouw Florina (29) moet vijftien maanden brommen.

Twee sekschalets
De meisjes zouden in 2015 en 2016 als sekswerker hebben gewerkt. In Susteren werkten ze vanuit twee vakantiechalets. Daarnaast waren ze actief in huizen in Breda, Den Bosch, Eindhoven en Tilburg, op campings in Breda en Rijsbergen en in een club in Breda. De prostituees zouden allemaal uit Roemenië afkomstig zijn. Ze werden naar Nederland gehaald als poetshulp, maar eenmaal hier werden ze in de prostitutie gedwongen.

Huid kwijt
Sorin zorgde ervoor dat de jonge vrouwen hun werk naar behoren deden, terwijl zijn vrouw advertenties en afspraken maakte. De sekswerkers moesten de helft van hun 'salaris' inleveren. Als ze dat niet deden, werden ze mishandeld. Volgens de Eindhovense krant werden er dreigende berichten gestuurd. 'Ik sleur je aan je haar over de grond tot je je huid kwijt bent', stond er in één van die berichten.

Overigens is Sorin al eerder veroordeeld voor mensenhandel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen