Overslaan en naar de inhoud gaan

Roel Wijmenga een van de favorieten in Sylvesterloop Elsloo

Geplaatst opdinsdag 31 december 2019 - 6:00

Roel Wijmenga behoort tot de favorieten voor de overwinning in de Sylvesterloop in zijn woonplaats.

De marathonloper verwacht echter niet de 10.000 m in Elsloo binnen het half uur te lopen. De Sylvesterloop vindt traditiegetrouw op 31 december plaats.

Succesvol
De atleet uit Elsloo kan terugkijken op een succesvol 2019. Hij verbeterde op alle afstanden, waarop hij startte, zijn persoonlijke records. Roel wil in eigen woonplaats uiteraard goed voor de dag komen. Hij is momenteel volop in training om in het voorjaar op het Nederlands kampioenschap op de tien kilometer echt goed te zijn.

Lees ook: Sylvesterloop Elsloo sluit atletiekjaar af

Grote passie
Wijmenga's grote passie is de marathon. Die laat hij voorlopig even schieten. "Ik ga het voorjaar gebruiken om sneller te worden op de kortere afstanden zoals de halve marathon en de tien kilometer en nog wat kortere afstanden op de baan om in het najaar weer een goede marathon neer te zetten ene een stukje van mijn persoonlijk record af te kunnen snoepen."

Persoonlijk record
Wijmenga werkt sinds anderhalf jaar samen met trainer Michel van der Wal en dat werpt vruchten af. "Het gaat supergoed en de schema's passen goed bij mij. Dat is terug te zien in mijn uitslagen. Ik heb het afgelopen jaar zeven minuten van mijn beste tijd op de marathon afgehaald en dat kun je geen toeval noemen", aldus Wijmenga.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen