Overslaan en naar de inhoud gaan

Roel Wever (VVD) geïnstalleerd als Eerste Kamerlid

Geplaatst opdinsdag 11 september 2018 - 14:15

Roel Wever uit Heerlen is dinsdagmiddag geïnstalleerd als Eerste Kamerlid voor de VVD.

Hij volgt Frank de Grave op. Die wordt lid van de Raad van State.

Met de 56-jarige Wever krijgt de VVD weer een Limburgs Eerste Kamerlid. De laatste was Jos van Rey. Hij trad in oktober 2012 af nadat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek was begonnen tegen de ex-wethouder van Roermond.

Lees ook: Heerlenaar Roel Wever nieuw voor VVD in Senaat

Half december
Wever blijft vooralsnog senator tot aan de provinciale statenverkiezingen van maart volgend jaar. Daarna kiezen de provinciale politici eind mei een nieuwe Eerste Kamer. Of Roel Wever ook weer op de kandidatenlijst van de VVD komt en zo ja op welke plaats is nog niet bekend. Dat wordt pas half december duidelijk.

Wever stond in 2015 op een zeventiende plaats. Hij viel toen buiten de boot omdat de VVD maar dertien zetels behaalde.

Dagelijks leven
Roel Wever is in het dagelijks leven directeur bij advies- en wervingsbureau Public Spirit dat zich richt op de publieke sector. Ook is hij partner bij adviesbureau BMC.

Wever heeft verder veel ervaring in het openbaar bestuur. Zo was hij directeur van het samenwerkingsverband Parkstad Limburg.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen