Overslaan en naar de inhoud gaan

Roel Wever in overleg over lidmaatschap Eerste Kamer

Geplaatst opmaandag 28 september 2020 - 12:13

De nieuwe burgemeester van Heerlen Roel Wever overlegt deze week met de wethouders en de gemeenteraad over het al dan niet aanblijven als lid van de Eerste Kamer.

Wever die maandag wordt geïnstalleerd, is sinds 11 september 2018 lid van de Eerste Kamer voor de VVD. Hij mag dat combineren met zijn burgemeesterschap maar heeft daar wel toestemming voor nodig van de gemeenteraad.

Meerwaarde
Wever zegt dat het voor hem heel simpel is. "Als de gemeenteraad zegt dat ze er een meerwaarde in ziet dat ik wekelijks in Den Haag ben zodat ik daar goede dingen voor de stad kan doen, dan blijf ik zitten", aldus Wever. "Maar als ze zeggen 'we willen eigenlijk dat je altijd in Heerlen blijft omdat er zoveel te doen is in de stad', dan stop ik als Eerste Kamerlid."

Lees ook: Roel Wever (VVD) geïnstalleerd als Eerste Kamerlid

Interessant
Zelf noemt Wever het vanuit lobby-oogpunt 'hartstikke interessant' om Eerste Kamerlid te blijven. "Je loopt toch regelmatig bewindspersonen tegen het lijf. Het is ook heel gemakkelijk om naar de Tweede Kamer aan de overkant te lopen. En je zit pal tussen ministeries", zo zegt de nieuwe burgemeester van Heerlen.

Als hij niet in de Eerste Kamer blijft, vindt hij dat wel geregeld moet worden dat hij met enige regelmaat naar Den Haag gaat. "Het is nodig als grote stad om je lobby in Den Haag goed neer te zetten."

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen