Overslaan en naar de inhoud gaan

Roekenbosch niet van agenda gemeenteraad gehaald

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 20:11

Een voorstel om de afbouw van vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck van de agenda van de gemeenteraad van Venray te halen dinsdagavond, heeft het niet gehaald.

Acht stemmers wilden dat het onderwerp op een later tijdstip aan bod zou komen. Maar 19 stemmers wilden het toch dinsdagavond bespreken. Daarmee wordt even na 20:00 uur dinsdagavond toch over het plan gepraat.

Plan gemeente
De gemeente wil de helft van de 440 huisjes op het vakantiepark snel slopen. In de andere helft moeten de komende jaren arbeidsmigranten komen, en mensen die snel een woning nodig hebben maar nergens terecht kunnen. Over tien jaar moet het hele vakantiepark dan tegen de vlakte. Om dat plan kracht bij te zetten, heeft de gemeente nu al aangekondigd dat over tien jaar de erfpacht beëindigd wordt.

Lees ook: Helft huisjes vakantiepark Roekenbosch wordt gesloopt

Juridische weg
De kans is groot dat de coalitie - bestaande uit CDA, D66 en VENRAY Lokaal - zich achter het plan van het gemeentebestuur schaart. Maar verschillende belangengroepen, zoals sommige eigenaren van huisjes op het Roekenbosch die níet zijn verenigd in de Coöperatie Roekenbosch, omwonenden en de Kerngroep Blitterswijck, procederen al tegen de gemeente of hebben aangekondigd dat te zullen doen als het plan wordt doorgezet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen