Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roekenbosch niet van agenda gemeenteraad gehaald

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 20:11

Een voorstel om de afbouw van vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck van de agenda van de gemeenteraad van Venray te halen dinsdagavond, heeft het niet gehaald.

Acht stemmers wilden dat het onderwerp op een later tijdstip aan bod zou komen. Maar 19 stemmers wilden het toch dinsdagavond bespreken. Daarmee wordt even na 20:00 uur dinsdagavond toch over het plan gepraat.

Plan gemeente
De gemeente wil de helft van de 440 huisjes op het vakantiepark snel slopen. In de andere helft moeten de komende jaren arbeidsmigranten komen, en mensen die snel een woning nodig hebben maar nergens terecht kunnen. Over tien jaar moet het hele vakantiepark dan tegen de vlakte. Om dat plan kracht bij te zetten, heeft de gemeente nu al aangekondigd dat over tien jaar de erfpacht beëindigd wordt.

Lees ook: Helft huisjes vakantiepark Roekenbosch wordt gesloopt

Juridische weg
De kans is groot dat de coalitie - bestaande uit CDA, D66 en VENRAY Lokaal - zich achter het plan van het gemeentebestuur schaart. Maar verschillende belangengroepen, zoals sommige eigenaren van huisjes op het Roekenbosch die níet zijn verenigd in de Coöperatie Roekenbosch, omwonenden en de Kerngroep Blitterswijck, procederen al tegen de gemeente of hebben aangekondigd dat te zullen doen als het plan wordt doorgezet.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen