Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roekenbosch niet van agenda gemeenteraad gehaald

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 20:11

Een voorstel om de afbouw van vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck van de agenda van de gemeenteraad van Venray te halen dinsdagavond, heeft het niet gehaald.

Acht stemmers wilden dat het onderwerp op een later tijdstip aan bod zou komen. Maar 19 stemmers wilden het toch dinsdagavond bespreken. Daarmee wordt even na 20:00 uur dinsdagavond toch over het plan gepraat.

Plan gemeente
De gemeente wil de helft van de 440 huisjes op het vakantiepark snel slopen. In de andere helft moeten de komende jaren arbeidsmigranten komen, en mensen die snel een woning nodig hebben maar nergens terecht kunnen. Over tien jaar moet het hele vakantiepark dan tegen de vlakte. Om dat plan kracht bij te zetten, heeft de gemeente nu al aangekondigd dat over tien jaar de erfpacht beëindigd wordt.

Lees ook: Helft huisjes vakantiepark Roekenbosch wordt gesloopt

Juridische weg
De kans is groot dat de coalitie - bestaande uit CDA, D66 en VENRAY Lokaal - zich achter het plan van het gemeentebestuur schaart. Maar verschillende belangengroepen, zoals sommige eigenaren van huisjes op het Roekenbosch die níet zijn verenigd in de Coöperatie Roekenbosch, omwonenden en de Kerngroep Blitterswijck, procederen al tegen de gemeente of hebben aangekondigd dat te zullen doen als het plan wordt doorgezet.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen