Overslaan en naar de inhoud gaan

Roekenbosch niet van agenda gemeenteraad gehaald

Geplaatst opdinsdag 12 februari 2019 - 20:11

Een voorstel om de afbouw van vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck van de agenda van de gemeenteraad van Venray te halen dinsdagavond, heeft het niet gehaald.

Acht stemmers wilden dat het onderwerp op een later tijdstip aan bod zou komen. Maar 19 stemmers wilden het toch dinsdagavond bespreken. Daarmee wordt even na 20:00 uur dinsdagavond toch over het plan gepraat.

Plan gemeente
De gemeente wil de helft van de 440 huisjes op het vakantiepark snel slopen. In de andere helft moeten de komende jaren arbeidsmigranten komen, en mensen die snel een woning nodig hebben maar nergens terecht kunnen. Over tien jaar moet het hele vakantiepark dan tegen de vlakte. Om dat plan kracht bij te zetten, heeft de gemeente nu al aangekondigd dat over tien jaar de erfpacht beëindigd wordt.

Lees ook: Helft huisjes vakantiepark Roekenbosch wordt gesloopt

Juridische weg
De kans is groot dat de coalitie - bestaande uit CDA, D66 en VENRAY Lokaal - zich achter het plan van het gemeentebestuur schaart. Maar verschillende belangengroepen, zoals sommige eigenaren van huisjes op het Roekenbosch die níet zijn verenigd in de Coöperatie Roekenbosch, omwonenden en de Kerngroep Blitterswijck, procederen al tegen de gemeente of hebben aangekondigd dat te zullen doen als het plan wordt doorgezet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen