Overslaan en naar de inhoud gaan

Roeisters Scheenaard en De Jong naar finale dubbeltwee

Geplaatst opzondag 25 juli 2021 - 10:54

De Nederlandse roeisters hebben zich overtuigend verzekerd van een plek in de eindstrijd van de dubbeltwee. Lisa Scheenaard uit Weert en Roos de Jong zetten in hun halve finale de beste tijd op de klokken: 7.08,09.

Scheenaard en De Jong moesten in het eerste deel van hun race Canada voor zich dulden, maar namen in de slotfase de leiding over. De overwinning in de halve finales kwam op de laatste honderd meter geen moment meer in gevaar. Achter Canada (7.09,44) werden de Verenigde Staten (7.11,14) derde.

Rust en vertrouwen
"Ik denk dat het nog niet perfect was, maar dat het wel een race was waarin dingen op hun plek vielen", zei Scheenaard. "We hadden eigenlijk niet verwacht dat we in de laatste 500 meter de Canadese boot nog zo makkelijk voorbij zouden gaan. We hadden echt een sprint tot de finish verwacht. Het geeft wel rust en vertrouwen voor de komende dagen."

Lees ook: Lisa Scheenaard houdt hart vast na positieve test coach

Wind tegen
Eerder in de week waren Scheenaard en De Jong nog aanmerkelijk sneller en dat had volgens het tweetal een simpele reden: de wind. "Nu hadden we wind tegen en de vorige keer mee. Dat maakt heel veel verschil", aldus De Jong.

Mannen
Melvin Twellaar en Stef Broenink kwalificeerden zich bij de mannen eveneens met de snelste tijd voor de finale van de dubbeltwee. Het duo finishte na 6.20,17 en was een stuk langzamer dan vrijdag toen ze nog een olympisch record roeiden (6.08,38). Achter de Nederlanders werd China tweede (6.23,11) en Zwitserland derde (6.25,89).

Cocktail
"We hadden wel vertrouwen en hebben de focus behouden en ons plannetje uitgevoerd", zei Twellaar, die van tevoren al geen toptijd verwachtte. "De wind heeft superveel invloed op de tijden. Met wind tegen kun je geen record roeien. Je moet de juiste cocktail van wind en warm water hebben." Broenink: "Deze baan is best wel lastig. Ik verwacht niet heel veel snelle tijden. Maar je moet gewoon als eerste over de streep komen."

De Nederlandse vier-zonder plaatste zich ook voor de finale. Jan van der Bij, Boudewijn Roƫll, Sander de Graaf en Nelson Ritsema werden met 6.11,22 tweede in de herkansingen, achter het Roemeense viertal: 6.09,72.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen