Overslaan en naar de inhoud gaan

Roeien: Maaike Head is Europees kampioen

Geplaatst opzondag 8 mei 2016 - 14:10

Roeister Maaike Head heeft samen met Ilse Paulis de Europese titel in de lichte dubbeltwee veroverd.

In Brandenburg liet het duo met een eindsprint de Duitse en de Poolse boot achter zich. Op de streep was het verschil meer dan twee seconden.

Olympische Spelen
Een klein jaar vormt Head, die de voorbije jaren in Meerssen woonde, een duo met Paulis. Bondscoach Josy Verdonkschot uit Schaesberg (uit Landgraaf) is overtuigd van de kwaliteiten van het koppel. Willen Head en Paulis zich kwalificeren voor Rio, dan moet het duo minimaal tweede worden op het komend olympisch kwalificatietoernooi (OKT) dat van 20 tot 25 mei plaatsvindt in het Zwitserse Luzern.

Eerder begeleidde Verdonkschot ook Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk naar het goud op de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

De Weertse Lisa Scheenaard werd met Marloes Oldenburg in de finale van de dubbeltwee zesde en laatste.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Brons voor roeister Maaike Head in Bled
ANP
Lisa Scheenaard naar kwartfinales van WK roeien
Maaike Head en Ilse Paulis tweede bij WK-roeien
anp
Olympisch ticket voor roeister Maaike Head
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen