Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roeien: Maaike Head is Europees kampioen

Geplaatst opzondag 8 mei 2016 - 14:10

Roeister Maaike Head heeft samen met Ilse Paulis de Europese titel in de lichte dubbeltwee veroverd.

In Brandenburg liet het duo met een eindsprint de Duitse en de Poolse boot achter zich. Op de streep was het verschil meer dan twee seconden.

Olympische Spelen
Een klein jaar vormt Head, die de voorbije jaren in Meerssen woonde, een duo met Paulis. Bondscoach Josy Verdonkschot uit Schaesberg (uit Landgraaf) is overtuigd van de kwaliteiten van het koppel. Willen Head en Paulis zich kwalificeren voor Rio, dan moet het duo minimaal tweede worden op het komend olympisch kwalificatietoernooi (OKT) dat van 20 tot 25 mei plaatsvindt in het Zwitserse Luzern.

Eerder begeleidde Verdonkschot ook Marit van Eupen en Kirsten van der Kolk naar het goud op de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

De Weertse Lisa Scheenaard werd met Marloes Oldenburg in de finale van de dubbeltwee zesde en laatste.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Brons voor roeister Maaike Head in Bled
ANP
Lisa Scheenaard naar kwartfinales van WK roeien
Maaike Head en Ilse Paulis tweede bij WK-roeien
anp
Olympisch ticket voor roeister Maaike Head
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen