Overslaan en naar de inhoud gaan

Roeicoach Josy Verdonkschot test positief op Spelen

Geplaatst opzondag 25 juli 2021 - 8:54

De uit Limburg afkomstige roeicoach Josy Verdonkschot is tijdens de Olympische Spelen in Tokio positief op het coronavirus getest.

De in Schaesberg geboren coach is hoofdtrainer van verschillende Nederlandse vrouwenboten.

Quarantaine
Verdonkschot zat niet in het vliegtuig waarmee de vier eerder positief geteste leden van TeamNL naar Tokio reisden. Hij gaat nu 10 dagen in quarantaine. De medische staf van de Nederlandse olympische ploeg gaat onderzoeken met wie hij nauw in contact is geweest.

Candy Jacobs
Skateboardster Candy Jacobs was woensdag de eerste Nederlandse olympiër die in quarantaine moest na een positieve test. Daarna volgden taekwondoka Reshmie Oogink, een staflid van de roeiploeg en skiffeur Finn Florijn. Zij vlogen met dezelfde vlucht naar Japan, net als een positief bevonden commentator van de NOS.

Lees ook: Geen Spelen voor Candy Jacobs: 'Voelt als liefdesverdriet'

Niet van invloed
"Mijn persoonlijke gevoelens spelen geen rol," zegt Verdonkschot. "Het gaat erom dat onze roeisters in staat zijn te doen waarvoor ze hier zijn. Daar hebben we afgelopen jaren naar toegewerkt. Ons programma zit goed in elkaar. We weten van elkaar wat we kunnen en moeten doen. Het wegvallen van de coach heeft op dit moment geen invloed meer. Mijn vertrouwen in mijn staf en mijn sporters is eindeloos. Zij zullen dit karwei afmaken."

Plan klaar
Chef de Mission Pieter van den Hoogenband had via de telefoon contact met de roeicoach. "Dit is een topcoach die onmiddellijk zijn plannen klaar had. Hij parkeert zijn eigen emotie, had een plan en weet dat zijn sporters in goede handen zijn. Natuurlijk incasseren we een teleurstelling, maar ik zie de afgelopen dagen alleen maar sporters en staf die vastberaden doorgaan met hun grote doel. Dat doet me goed en daar heb ik grote bewondering voor. Het tekent de mentaliteit van TeamNL."

Speciale condities
Coach Verdonkschot kreeg zaterdagavond de uitslag van zijn ochtendtest en heeft daarna later die avond de derde test ondergaan. Volgens protocol is hij na deze derde positieve test in quarantaine gegaan. Mochten er leden van de roeiploeg als close contact van Verdonkschot worden aangemerkt, dan kunnen zij hun toernooi onder speciale condities vervolgen. Zij worden apart vervoerd, slapen en eten op een 1-persoonskamer.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen