Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rode Kruis alert op warmteklap na finish Kennedymars

Geplaatst opzaterdag 20 april 2019 - 17:51

Het Rode Kruis maakt zich zorgen om deelnemers aan de Kennedymars die, direct na het passeren van de finishstreep, in de op de Markt in Sittard geposteerde tent vertoeven.

Wandelaars kunnen daar immers te maken krijgen met een warmteklap, aldus Pierre Schmetz van het Rode Kruis. Lopers moeten in de tent laten registreren dat ze aangekomen zijn en ontvangen daar een medaille.

Extra water
Volgens Schmetz zijn veel mensen wel goed voorbereid op de warmte.
Vooraf is gewaarschuwd om veel te drinken en goed in te smeren. De organisatie heeft extra water ingeslagen en is er een extra inzet van hulpverleners bij de tent.

Niet in de tent
Het Rode Kruis staat bewust niet in de tent, omdat men wil voorkomen dat de vrijwilligers zelf slachtoffer worden van de hitte. In plaats daarvan staan de vrijwilligers vóór de tent en zijn zij voorbereid voor het geval dat er iets mocht gebeuren.

Beperking
Naast de Kennedymars van tachtig kilometer zijn er ook diverse kortere afstanden. Zo ging om 12:00 uur ook de 10 kilometer-loop van start. Onder deze grote groep lopers zijn ook 120 lopers met een beperking.

'Je maakt nieuwe vrienden'
Onder de vlag van Bijzonder in Beweging kunnen deze groep lopers meedoen aan het evenement. Het gezin Janssen doet ook mee; zoon Tom heeft een beperking en had zonder hulp niet kunnen deelnemen. Voor Tom was het de eerste keer, zijn vriendin Merlijn Bal kwam al vier keer in haar rolstoel over de finishstreep. "Het gaat niet alleen om het afleggen van de route", aldus Merlijn. "Maar ook om de gezelligheid. En je maakt altijd nieuwe vrienden."

Foto: Ruud van Broekhoven / L1

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen