Overslaan en naar de inhoud gaan

Rode Kruis alert op warmteklap na finish Kennedymars

Geplaatst opzaterdag 20 april 2019 - 17:51

Het Rode Kruis maakt zich zorgen om deelnemers aan de Kennedymars die, direct na het passeren van de finishstreep, in de op de Markt in Sittard geposteerde tent vertoeven.

Wandelaars kunnen daar immers te maken krijgen met een warmteklap, aldus Pierre Schmetz van het Rode Kruis. Lopers moeten in de tent laten registreren dat ze aangekomen zijn en ontvangen daar een medaille.

Extra water
Volgens Schmetz zijn veel mensen wel goed voorbereid op de warmte.
Vooraf is gewaarschuwd om veel te drinken en goed in te smeren. De organisatie heeft extra water ingeslagen en is er een extra inzet van hulpverleners bij de tent.

Niet in de tent
Het Rode Kruis staat bewust niet in de tent, omdat men wil voorkomen dat de vrijwilligers zelf slachtoffer worden van de hitte. In plaats daarvan staan de vrijwilligers vóór de tent en zijn zij voorbereid voor het geval dat er iets mocht gebeuren.

Beperking
Naast de Kennedymars van tachtig kilometer zijn er ook diverse kortere afstanden. Zo ging om 12:00 uur ook de 10 kilometer-loop van start. Onder deze grote groep lopers zijn ook 120 lopers met een beperking.

'Je maakt nieuwe vrienden'
Onder de vlag van Bijzonder in Beweging kunnen deze groep lopers meedoen aan het evenement. Het gezin Janssen doet ook mee; zoon Tom heeft een beperking en had zonder hulp niet kunnen deelnemen. Voor Tom was het de eerste keer, zijn vriendin Merlijn Bal kwam al vier keer in haar rolstoel over de finishstreep. "Het gaat niet alleen om het afleggen van de route", aldus Merlijn. "Maar ook om de gezelligheid. En je maakt altijd nieuwe vrienden."

Foto: Ruud van Broekhoven / L1

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen