Overslaan en naar de inhoud gaan

Rode kaart nekt onmachtig Roda JC

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 23:04

Roda JC heeft de hooggespannen verwachtingen in het duel tegen N.E.C. niet kunnen waarmaken en verloor voor het eerst sinds half januari: 1-3

Het duel tussen de nummers zeven en zes van de Keuken Kampioen Divisie was niet bepaald een spektakel. N.E.C. had zich volledig ingesteld op de kwaliteiten van Roda JC en daar had de thuisploeg moeite mee. Daardoor kwamen de belangrijke pionnen Patrick Pflücke en Thijmen Goppel niet in hun spel.

Openingstreffer
Beide teams hielden elkaar in een wurggreep, maar uitgerekend nadat Erik Falkenburg na een halfuur spelen de eerste echte kans van zijn ploeg miste, kreeg N.E.C. in de tegenaanval een strafschop. Doelman Jan Hoekstra kwam glijdend uit zijn doel en nam Tavsan mee. Hoewel de bal al weg was, legde scheidsrechter Van der Eijk geen verschil en legde de bal op de stip. Bruijn faalde niet: 0-1.

Falkenburg
Een kwartier na rust voerde trainer Jurgen Streppel een dubbele wissel door. Dylan Vente en Ali Messaoud moesten de ploeg de juiste impulsen geven. Dat ging ten koste van Fabian Serrarens en Benjamin Bouchaouri. De thuisploeg nam steeds meer het initiatief en toeval of niet, na ruim een uur spelen was het gelijk. Falkenburg kopte fraai binnen na een hoekschop van Robert Klaassen.

Rood
Vlak na zijn belangrijke gelijkmaker stond Falkenburg opnieuw in het middelpunt. Hij pakte zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. De middenvelder was nog niet buiten de lijnen of doelman Hoekstra ging in de fout en Tavsan bekroonde zijn goede wedstrijd met een fraaie lob. Dat Vet de eindstand in blessuretijd op 1-3 bepaalde, maakte het extra pijnlijk.

Serie
Het was al met al te weinig wat Roda JC kon brengen. Dat die reeks van zeges uitgerekend tegen N.E.C. tot stilstand komt is, statistisch gezien, niet zo heel gek. Roda JC won in eerste divisie thuis nog nooit van de Nijmegenaren.

Periode
Roda JC haakt nu even af in de strijd om de periodetitel en zal zich verder gaan richten op een plek in de top acht van de ranglijst. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma, opnieuw een directe concurrent als het gaat om die belangrijke positie die recht geeft op een plek in de play-offs.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen