Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda zonder Pluim naar Emmen

Geplaatst opdonderdag 6 november 2014 - 15:50

Roda JC reist vrijdag zonder Wiljan Pluim naar Drenthe, waar FC Emmen (20.00 uur) de tegenstander is.

Pluim heeft deze week vanwege privéomstandigheden niet kunnen trainen. "Zolang zijn hoofd niet naar voetballen staat, heeft hij van mij carte blanche om weg te blijven", aldus Trost.

Opstelling
Net als tegen Achilles’29, toen Pluim vlak voor de wedstrijd afhaakte, zal hij worden vervangen door Anco Jansen. Daardoor staat hetzelfde elftal aan de aftrap als in Groesbeek.

Martijn Monteyne (die wel de eerste minuten bij het tweede heeft gemaakt), Nayib Lagouireh (hamstringklachten) en Rigino Cicilia (enkelblessure) zijn niet inzetbaar.

Periode
FC Emmen is met 35 treffers de meest productieve ploeg van de eerste divisie. De mannen van Joop Gall staan zonder puntenverlies (en een doelsaldo van 17-1) bovenaan in de tweede periode. "Emmen zal er thuis vanaf het begin bovenop kletsen", verwacht Trost. "De vraag is of wij daar onderuit weten te voetballen."

Tegen FC Volendam (3-0 nederlaag) lukte dat eerder dit seizoen niet en werd Roda weggeblazen. Het team van Trost hanteerde toen wel een ander systeem.

Kracht
Na deze speelronde volgt een vrij weekeinde. Trost: "Het zou mooi zijn als we deze periode goed kunnen afsluiten. Het wordt wel een zware wedstrijd. Emmen heeft een paar leuke voetballers en kan bovendien met zijn kracht echt eerstedivisievoetbal spelen. Het is momenteel één van de betere ploegen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda wint wel in Emmen en is koploper in Jupiler League
Pluim genomineerd voor Bronzen Stier
Roda-VVV 7-12-14
Titelaspiraties Roda lopen tikje op in Venlo
Interesse van NAC, Willem II en Inter Baku in Wiljan Pluim
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen