Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda zonder Alberg op jacht naar tweede zege van seizoen

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 22:50

Roda JC wil vrijdag op bezoek bij FC Eindhoven de overwinning op TOP Oss van vorige week een goed vervolg geven, maar zal dat zonder Roland Alberg moeten doen.

Roda-trainer Jean-Paul de Jong verwacht de komende twee tot vier weken geen beroep te kunnen doen op de aanvallende middenvelder.

Spierblessure
Alberg viel afgelopen zondag geblesseerd uit in het duel tegen Top Oss. Hij kampt met een spierblessure. In de wedstrijd tegen Eindhoven ontbreken ook Chance Simakala (ziek) en Roshon van Eijma. De verdediger was voor het eerst geselecteerd voor het nationale elftal van Curaçao en pas donderdagmiddag weer terug in Nederland.

Jensen
De Jong kan wel weer beschikken over Richard Jensen die afgelopen zondag voor het eerst sinds een half jaar weer minuten maakte in het eerste elftal na een knieblessure. Hij werd na een klein uur gewisseld, maar de Roda-coach verwacht dat hij tegen Eindhoven langer kan spelen.

Goede herinneringen
FC Eindhoven is geen onbekende voor De Jong, hij was er twee seizoenen trainer en bewaart goede herinneringen aan de club. Toch hoopt hij - vanzelfsprekend - dat Roda de punten mee naar huis neemt. “Het zou mooi zijn als we een vervolg kunnen geven aan het goede spel tegen TOP Oss. In Volendam hebben we de ondergrens bereikt en nu zijn we op de weg naar boven.”

De wedstrijd tussen Eindhoven en Roda JC begint om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen