Overslaan en naar de inhoud gaan

'Roda zoekt verdediger: kunstgras en salaris struikelblok'

Geplaatst opmaandag 29 januari 2018 - 17:19

Na het vertrek van verdediger Frederic Ananou (20) naar FC Ingolstadt is Roda JC naarstig op zoek naar een vervanger, maar die zoektocht loopt niet geheel probleemloos.

Volgens Voetbal International gooide de laagvlieger een lijntje uit naar Dario Dumic (FC Utrecht) en Rens van Eijden (AZ), maar beiden zouden onhaalbaar zijn gebleken.

Lees ook: Ingolstadt plukt verdediger Ananou weg bij Roda JC

Krappe bezetting
Een nieuwe verdediger is geen overbodige luxe voor Roda JC, daar er na het vertrek van Ananou slechts twee echte centrumverdedigers over zijn in Kerkrade. Bovendien kampt dat duo, Daryl Werker en Christian Kum, met de nodige fysieke klachten. Middenvelder Adil Auassar is eerder al uit nood omgetoverd tot verdediger.

Niet op kunstgras
Dumic en Van Eijden zouden in beeld zijn als versterkingen voor de achterhoede, maar door die namen staat inmiddels een potloodstreep. Dumic mag volgens VI niet weg bij FC Utrecht, ondanks het feit dat hij sinds 22 oktober nog maar een kwartier in actie kwam in de eredivisie. Van Eijden speelde dit seizoen slechts één duel voor AZ, maar heeft een te hoog salaris voor Roda JC. Daarnaast zou hij liever niet op kunstgras spelen.

Roda JC heeft nog twee dagen om nieuwe spelers binnen te halen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen