Overslaan en naar de inhoud gaan

'Roda zoekt verdediger: kunstgras en salaris struikelblok'

Geplaatst opmaandag 29 januari 2018 - 17:19

Na het vertrek van verdediger Frederic Ananou (20) naar FC Ingolstadt is Roda JC naarstig op zoek naar een vervanger, maar die zoektocht loopt niet geheel probleemloos.

Volgens Voetbal International gooide de laagvlieger een lijntje uit naar Dario Dumic (FC Utrecht) en Rens van Eijden (AZ), maar beiden zouden onhaalbaar zijn gebleken.

Lees ook: Ingolstadt plukt verdediger Ananou weg bij Roda JC

Krappe bezetting
Een nieuwe verdediger is geen overbodige luxe voor Roda JC, daar er na het vertrek van Ananou slechts twee echte centrumverdedigers over zijn in Kerkrade. Bovendien kampt dat duo, Daryl Werker en Christian Kum, met de nodige fysieke klachten. Middenvelder Adil Auassar is eerder al uit nood omgetoverd tot verdediger.

Niet op kunstgras
Dumic en Van Eijden zouden in beeld zijn als versterkingen voor de achterhoede, maar door die namen staat inmiddels een potloodstreep. Dumic mag volgens VI niet weg bij FC Utrecht, ondanks het feit dat hij sinds 22 oktober nog maar een kwartier in actie kwam in de eredivisie. Van Eijden speelde dit seizoen slechts één duel voor AZ, maar heeft een te hoog salaris voor Roda JC. Daarnaast zou hij liever niet op kunstgras spelen.

Roda JC heeft nog twee dagen om nieuwe spelers binnen te halen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen