Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda wint van Borussia Mönchengladbach

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 18:10

Het oefenduel tussen Borussia Mönchengladbach onder 23 en Roda JC is in een Kerkraadse zege geëindigd. Op het veld van de Duitse amateurclub SC Salingia 08 Barmen in Jülich werd het 1-2.

Het oefenduel tussen Borussia Mönchengladbach onder 23 en Roda JC is in een Kerkraadse zege geëindigd. Op het veld van de Duitse amateurclub SC Salingia 08 Barmen in Jülich werd het 1-2.

Kerkraadse aanval
De laatste
Kerkraadse aanwinst Robert Klaasen startte in de basis. Verder begon trainer Jean-Paul de Jong met Mertens in het doel. Ook basisplaatsen voor de Kroatische spits Ivan Prtajin, die op proef is, middenvelder Gobitaka, de jeugdige aanvaller Safouane Ahidar, testspeler en verdediger Timothy Durwael, de Mexicaanse linksback Alonso en Helder. Die laatste is een testspeler uit de jeugd van Benfica. De eerste kans was voor de Duitse ploeg, gevolgd door een goede kans voor Prtajin. Zijn kopbal ging via de doelman en de lat over. Gladbach kwam in de 17e minuut op voorsprong en 1-0 was ook de ruststand.

Gelijkmaker
Bij het begin van de tweede helft kwamen Roshon van Eijma en Niels Verburgh in het veld voor Daryl Werker en Nicky Souren. Even later viel de gelijkmaker: Fadel Gobitaka scoorde in de lange hoek, 1-1. Daarna maakte Ivan Prtajin alleen voor de doelman géén fout en bracht Roda JC op voorsprong, 1-2.

Wissels
Trainer De Jong liet daarna alleen de twee invallers én doelman Raf Mertens staan.
Schütte, Flapper, Vanhove, Tanriver, Jap Tjong, Brrou, Stassen en Remans completeerden de elf. Ook de tegenstander wisselde een aantal spelers maar de stand veranderde niet meer.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen