Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda wint met hangen en wurgen van Jong Ajax

Geplaatst opzaterdag 20 september 2014 - 18:25

Roda JC heeft zijn zesde zege van het seizoen geboekt. Voor 11.000 toeschouwers werd met de nodige moeite een beter voetballend Jong Ajax geklopt: 1-0.

Spelend vanuit de Ajax-filosofie waren de gasten het grootste deel van de wedstrijd de veel gemakkelijker voetballende ploeg. Uit angst voor de razendsnelle Amsterdamse aanvallers speelde de achterste linie van Roda te ver naar achter waardoor het speelveld te groot werd en het frivole Ajax er lustig op los kon combineren. Met name in de slotfase voor rust had de thuisploeg de handen vol aan de jeugdige bezoekers, die Zivkovic in de laatste minuut van dichtbij over zagen knallen.

Invaller
Nadat Höcher in de eerste helft de aangeslagen Plat was komen vervangen, bracht trainer René Trost halverwege Faik voor Paulissen. Na vijf minuten mocht de invaller al juichen. Demouge schermde een voorzet van Lagouireh knap af en stelde de instormende Faik in staat de bal binnen te werken: 1-0.

Veldoverwicht
Höcher (inzet van de lijn gehaald) en Biemans (kopbal op de paal) waren kort daarna dicht bij de 2-0, maar na die sterke openingsfase van Roda nam Jong Ajax het heft weer in handen. Het veldoverwicht leverde geen grote kansen op, maar aangezien ook Roda nauwelijks nog voor het Amsterdamse doel opdook, bleef het spannend tot de laatste minuut.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Drukte voor de wedstrijd Roda JC - Jong Ajax
Extra kassa vanwege drukte Roda-Jong Ajax
Eerste basisplaats voor Hycham Faik bij Roda
Roda JC - Jong PSV, 3 oktober 2014
Roda JC verspeelt dure punten tegen Jong PSV
Ook Monteyne sluit aan bij Roda JC
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen