Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda wint met 2-1 van hekkensluiter Utrecht

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 21:42

Roda JC heeft met 2-1 van hekkensluiter Jong FC Utrecht gewonnen.

Bij rust was de stand met 1-1 in evenwicht.

Goal tegen
In het Parkstad Limburg Stadion Kerkrade zagen zo'n 5100 toeschouwers Roda JC Kerkrade tegen Jong Utrecht na vijf minuten al op achterstand komen. Lebon schoof de bal gemakkelijk langs doelman Muyters in de Kerkraadse touwen en bracht de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie op 0-1.

Gelijkmaker
De Kerkraadse ploeg kreeg in de twaalfde minuut kans de stand in evenwicht te brengen, maar het schot van Livio Milts verdween naast het doel. Negen minuten later verscheen de 1-1 op het scorebord nadat Mario Engels in het strafschopgebied stevig vastgehouden werd en hij de bal vanaf de stip beheerst achter de Utrecht-goalie knalde.

De thuisploeg kon niet imponeren tegen de Utrechtenaren, die met een indraaiende vrije trap van Culhaci na ruim een half uur voor gevaar zorgden voor het doel van Muyters, maar de doelman greep goed in.

Rust
Roda JC probeerde de Utrechtse verdediging te verschalken, maar een steekpass van Remans was net te hard en vormde geen probleem voor Thijmen Nijhuis, de Utrecht-keeper. Bij een volgende aanval over links kreeg Remans een voorzet van Paulissen in de zestien niet onder controle en viel de bal ten prooi aan de Utrechtse doelman. Ruststand 1-1.

Kopbal
Zeven minuten na rust kwam Roda JC op voorsprong tegen Jong FC Utrecht. Een voorzet van Livio Milts landde op het hoofd van de vrijstaande Mitchel Paulissen. Hij kopte zijn ploeg op 2-1.

Tegengas
Toch gaven de mannen uit de Domstad zich niet gewonnen. Muyters had echter geen moeite met een inzet van Arweiler. De Kerkradenaren probeerden de voorsprong te vergroten, maar een schot van Milts vormde geen probleem voor doelman Nijhuis en een vernuftig balletje van Paulissen op Engels verdween voorlangs. Een kopballetje van Utrecht uit een hoekschop ging net over.

Gemiste kansen
Engels, Milts, Remans en Paulissen deden van alles om de bal in de Utrechtse touwen te krijgen, maar het ene schot ging naast, het andere werd geblokt of rolde aan de verkeerde kant van de paal.

Driepunter
Utrecht probeerde in de slotfase nog gelijk te maken, maar de omhaal van een van de Domstad-aanvallers mislukte. Het bleef 2-1 voor de mannen van trainer Van der Luer, die de drie punten in eigen huis hielden.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen