Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda wint met 2-1 van hekkensluiter Utrecht

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 21:42

Roda JC heeft met 2-1 van hekkensluiter Jong FC Utrecht gewonnen.

Bij rust was de stand met 1-1 in evenwicht.

Goal tegen
In het Parkstad Limburg Stadion Kerkrade zagen zo'n 5100 toeschouwers Roda JC Kerkrade tegen Jong Utrecht na vijf minuten al op achterstand komen. Lebon schoof de bal gemakkelijk langs doelman Muyters in de Kerkraadse touwen en bracht de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie op 0-1.

Gelijkmaker
De Kerkraadse ploeg kreeg in de twaalfde minuut kans de stand in evenwicht te brengen, maar het schot van Livio Milts verdween naast het doel. Negen minuten later verscheen de 1-1 op het scorebord nadat Mario Engels in het strafschopgebied stevig vastgehouden werd en hij de bal vanaf de stip beheerst achter de Utrecht-goalie knalde.

De thuisploeg kon niet imponeren tegen de Utrechtenaren, die met een indraaiende vrije trap van Culhaci na ruim een half uur voor gevaar zorgden voor het doel van Muyters, maar de doelman greep goed in.

Rust
Roda JC probeerde de Utrechtse verdediging te verschalken, maar een steekpass van Remans was net te hard en vormde geen probleem voor Thijmen Nijhuis, de Utrecht-keeper. Bij een volgende aanval over links kreeg Remans een voorzet van Paulissen in de zestien niet onder controle en viel de bal ten prooi aan de Utrechtse doelman. Ruststand 1-1.

Kopbal
Zeven minuten na rust kwam Roda JC op voorsprong tegen Jong FC Utrecht. Een voorzet van Livio Milts landde op het hoofd van de vrijstaande Mitchel Paulissen. Hij kopte zijn ploeg op 2-1.

Tegengas
Toch gaven de mannen uit de Domstad zich niet gewonnen. Muyters had echter geen moeite met een inzet van Arweiler. De Kerkradenaren probeerden de voorsprong te vergroten, maar een schot van Milts vormde geen probleem voor doelman Nijhuis en een vernuftig balletje van Paulissen op Engels verdween voorlangs. Een kopballetje van Utrecht uit een hoekschop ging net over.

Gemiste kansen
Engels, Milts, Remans en Paulissen deden van alles om de bal in de Utrechtse touwen te krijgen, maar het ene schot ging naast, het andere werd geblokt of rolde aan de verkeerde kant van de paal.

Driepunter
Utrecht probeerde in de slotfase nog gelijk te maken, maar de omhaal van een van de Domstad-aanvallers mislukte. Het bleef 2-1 voor de mannen van trainer Van der Luer, die de drie punten in eigen huis hielden.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen