Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda wil weer jeugdopleiding met MVV, Fortuna en VVV

Geplaatst opvrijdag 23 december 2016 - 11:35

Roda JC wil samen met MVV, Fortuna Sittard en VVV-Venlo opnieuw een gezamenlijke regionale jeugdopleiding opzetten. VVV staat positief ten opzichte van het plan, MVV is sceptisch.

Directeur Wim Collard van Roda JC liet in het L1 Radio Voorzittersdiner weten dat hij de hoop op een gezamenlijke opleiding nog niet heeft opgegeven.

Voetbalacademie
"Ik geloof dat het voor het Limburgse voetbaltalent goed is als we allemaal samenwerken. De voormalige DSM Voetbalacademie met onder andere Tom Daemen, Mitchel Paulissen en Guus Hupperts heeft dat wel bewezen", vindt Collard.

MVV Maastricht
Vorig jaar hebben de clubs bij elkaar gezeten om plannen over een gezamenlijke jeugdopleiding te bespreken. MVV vond het fundament onder het plan te broos en koos voor de verdere samenwerking met het Belgisch-Limburgse Racing Genk. Directeur Paul Penders: "Wij zijn heel tevreden met de samenwerking met Genk. Het eerste plan voor de nieuwe RJO was zeker niet beter dan de huidige samenwerking met de Belgen."

VVV-Venlo
VVV-Venlo werkte in het verleden samen met Helmond Sport, en heeft nu wel oren naar een mogelijke samenwerking. "We moeten dan goed kijken naar de vorm waarin we dat gieten, maar daar kunnen we zeker over spreken", aldus VVV-voorzitter Hai Berden.

Roda JC
Roda-directeur Wim Collard denkt vooral aan een samenwerking voor de oudere jeugd. "De jongste elftallen moet je gewoon bij de eigen club laten spelen."

Limburg is de enige regio waar nog geen Regionale Jeugdopleiding is gehuisvest. De KNVB zou dat graag zien, maar tot op heden liepen alle gesprekken tussen de Limburgse clubs op niks uit.

Sporting Limburg
In 2007 startten de vier Limburgse clubs de ambitieuze DSM voetbalacademie, waarin de beste voetballers met elkaar trainden. In 2010 eindigde de academie, vooral na het mislukken van de fusie tussen Roda JC en Fortuna tot Sporting Limburg.

Het L1 Radio Voorzittersdiner wordt op 1e kerstdag om 16:00 uur uitgezonden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen