Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda wil weer jeugdopleiding met MVV, Fortuna en VVV

Geplaatst opvrijdag 23 december 2016 - 11:35

Roda JC wil samen met MVV, Fortuna Sittard en VVV-Venlo opnieuw een gezamenlijke regionale jeugdopleiding opzetten. VVV staat positief ten opzichte van het plan, MVV is sceptisch.

Directeur Wim Collard van Roda JC liet in het L1 Radio Voorzittersdiner weten dat hij de hoop op een gezamenlijke opleiding nog niet heeft opgegeven.

Voetbalacademie
"Ik geloof dat het voor het Limburgse voetbaltalent goed is als we allemaal samenwerken. De voormalige DSM Voetbalacademie met onder andere Tom Daemen, Mitchel Paulissen en Guus Hupperts heeft dat wel bewezen", vindt Collard.

MVV Maastricht
Vorig jaar hebben de clubs bij elkaar gezeten om plannen over een gezamenlijke jeugdopleiding te bespreken. MVV vond het fundament onder het plan te broos en koos voor de verdere samenwerking met het Belgisch-Limburgse Racing Genk. Directeur Paul Penders: "Wij zijn heel tevreden met de samenwerking met Genk. Het eerste plan voor de nieuwe RJO was zeker niet beter dan de huidige samenwerking met de Belgen."

VVV-Venlo
VVV-Venlo werkte in het verleden samen met Helmond Sport, en heeft nu wel oren naar een mogelijke samenwerking. "We moeten dan goed kijken naar de vorm waarin we dat gieten, maar daar kunnen we zeker over spreken", aldus VVV-voorzitter Hai Berden.

Roda JC
Roda-directeur Wim Collard denkt vooral aan een samenwerking voor de oudere jeugd. "De jongste elftallen moet je gewoon bij de eigen club laten spelen."

Limburg is de enige regio waar nog geen Regionale Jeugdopleiding is gehuisvest. De KNVB zou dat graag zien, maar tot op heden liepen alle gesprekken tussen de Limburgse clubs op niks uit.

Sporting Limburg
In 2007 startten de vier Limburgse clubs de ambitieuze DSM voetbalacademie, waarin de beste voetballers met elkaar trainden. In 2010 eindigde de academie, vooral na het mislukken van de fusie tussen Roda JC en Fortuna tot Sporting Limburg.

Het L1 Radio Voorzittersdiner wordt op 1e kerstdag om 16:00 uur uitgezonden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen