Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda wil slotfase bekerduel met voorsprong overspelen

Geplaatst opwoensdag 7 februari 2018 - 13:11

Roda JC overweegt om naar de civiele rechter te stappen, mocht de KNVB het protest dat de Kerkraadse club indiende niet inwilligen. Aanleiding is het afgekeurde doelpunt van de Kerkradenaren in de bekerwedstrijd tegen Willem II.

Roda-directeur Wim Collard heeft de KNVB een ultimatum gesteld dat woensdagmiddag afloopt. "Wij voelen ons bestolen", zo zegt Collard. "We willen de laatste 8 minuten overspelen met de stand 2-3 in het voordeel van Roda."

Lees ook: Knotsgek duel eindigt in mineur voor Roda JC

Videoscheidsrechter
Het protest werd aangetekend na de KNVB-bekerwedstrijd tegen Willem II. Roda-speler
Avdijaj maakte in de slotfase de 2-3, maar het doelpunt werd afgekeurd door de scheidsrechter op advies van de videoscheidsrechter. Op de beelden was namelijk te zien dat dat Roda-speler Rosheuvel hands maakte in de aanloop naar de treffer.

Volgens de regel is het eerstvolgende aanvallende moment van de tegenstander bepalend. In dat geval was het balbezit van Willem ll na de handsbal van Rosheuvel nog het enige moment om af te fluiten. Dat gebeurde echter niet. Uiteindelijk verloor Roda het duel na strafschoppen en is het daardoor uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Lees ook: Spelregelcommmissie gaat inzet videoref bij Roda bekijken

Vandaag reactie
Collard heeft dinsdag officieel kenbaar gemaakt bij de KNVB dat Roda zich niet neerlegt bij het besluit van de scheidsrechter. "Wij verwachten vandaag een reactie van de voetbalbond. Mocht dat antwoord niet naar tevredenheid zijn van Roda JC dan is de enige mogelijkheid nog om naar de civiele rechter te stappen."

500.000 euro
Het besluit van de scheidsrechter heeft voor de club grote gevolgen. "Niet alleen sportief, maar ook financieel. Het kan ons zo 500.000 euro schelen", aldus Collard.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen