Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda wil met korte termijn-trainer het seizoen afmaken

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2020 - 8:59

Roda JC's technisch directeur Jeffrey van As zegt op zoek te zijn naar een trainer die bereid is voor de korte termijn de selectie onder zijn hoede te nemen.

In de podcast Voice of Kaalhei beschrijft de beleidsbepaler bovendien de profielschets voor een oefenmeester die met ingang van volgend seizoen voor de groep staat.

Club kennen
Van As heeft voor het nieuwe seizoen een voorkeur voor een Nederlandse coach. Die moet volgens de technisch directeur de club goed kennen en de hoogte zijn van de situatie bij Roda JC. "Hij moet weten waar hij instapt", aldus Van As.

Groenendijk
De naam van Alfons Groenendijk zong onlangs al rond in Kerkrade. De oud-coach van ADO Den Haag past binnen de profielschets van Van As, waarmee Groenendijk al in de Hofstad samenwerkte.

Seizoen afmaken
Daarvóór moet Roda nog een trainer halen die het huidige seizoen afmaakt. De dispensatieperiode voor interim-hoofdcoach Maurice Verberne, die nog niet over de juiste trainerspapieren beschikt, loopt na de wedstrijd komend weekend tegen NAC af. "De huidige staf functioneert prima", aldus Van As, die aan die staf een trainer mét diploma wil toevoegen om de jaargang af te maken. Doet Roda dat niet, dan riskeert de club een sanctie van voetbalbond KNVB.

Lees ook: Roda mag seizoen niet afmaken met Verberne

Geen dispensatie
De KNVB gaat niet opnieuw dispensatie verlenen. "Zo zijn de regels en daar hebben we ons aan te houden", liet een teleurgestelde Van As eerder weten. Ook Verberne, die in mei begint aan de cursus Coach Betaald Voetbal, had de klus dit seizoen graag willen afmaken als hoofdcoach. "Ik had graag meer willen laten zien, dan ik tot nu toe heb gedaan."

Roda JC staat op de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Er zijn tot het eind van het seizoen nog tien wedstrijden te spelen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen