Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda wil met korte termijn-trainer het seizoen afmaken

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2020 - 8:59

Roda JC's technisch directeur Jeffrey van As zegt op zoek te zijn naar een trainer die bereid is voor de korte termijn de selectie onder zijn hoede te nemen.

In de podcast Voice of Kaalhei beschrijft de beleidsbepaler bovendien de profielschets voor een oefenmeester die met ingang van volgend seizoen voor de groep staat.

Club kennen
Van As heeft voor het nieuwe seizoen een voorkeur voor een Nederlandse coach. Die moet volgens de technisch directeur de club goed kennen en de hoogte zijn van de situatie bij Roda JC. "Hij moet weten waar hij instapt", aldus Van As.

Groenendijk
De naam van Alfons Groenendijk zong onlangs al rond in Kerkrade. De oud-coach van ADO Den Haag past binnen de profielschets van Van As, waarmee Groenendijk al in de Hofstad samenwerkte.

Seizoen afmaken
Daarvóór moet Roda nog een trainer halen die het huidige seizoen afmaakt. De dispensatieperiode voor interim-hoofdcoach Maurice Verberne, die nog niet over de juiste trainerspapieren beschikt, loopt na de wedstrijd komend weekend tegen NAC af. "De huidige staf functioneert prima", aldus Van As, die aan die staf een trainer mét diploma wil toevoegen om de jaargang af te maken. Doet Roda dat niet, dan riskeert de club een sanctie van voetbalbond KNVB.

Lees ook: Roda mag seizoen niet afmaken met Verberne

Geen dispensatie
De KNVB gaat niet opnieuw dispensatie verlenen. "Zo zijn de regels en daar hebben we ons aan te houden", liet een teleurgestelde Van As eerder weten. Ook Verberne, die in mei begint aan de cursus Coach Betaald Voetbal, had de klus dit seizoen graag willen afmaken als hoofdcoach. "Ik had graag meer willen laten zien, dan ik tot nu toe heb gedaan."

Roda JC staat op de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Er zijn tot het eind van het seizoen nog tien wedstrijden te spelen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen