Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda wijst Bassong de deur, anderen 'niet goed genoeg'

Geplaatst opzaterdag 14 juli 2018 - 22:10

Roda JC ziet geen heil in het aantrekken van één of meerdere testspelers die deze week bij de selectie aansloten. De club wijst zodoende ook Sebastien Bassong af.

De Kameroener is volgens algemeen én technisch directeur Harm van Veldhoven niet fit genoeg om van meerwaarde te kunnen zijn voor de club.

Overbelast
"Hij kon zaterdagavond tegen VVCS al niet meespelen, omdat hij overbelast was", aldus van Veldhoven tegen 1Limburg. "We zien bij hem te weinig waar we uiteindelijk op terug zouden kunnen vallen in de competitie. Daarom nemen we afscheid van hem."

Lees ook: Roda JC met testspelers onderuit tegen werklozenteam

'Niet goed genoeg'
Naast Bassong is het ook einde verhaal voor Brandon-Lee Griffiths, Leon Jensen en Alperen Schahin bij Roda JC. Zij speelden wel in het met 2-1 verloren oefenduel tegen de contractloze profvoetballers. "Ze zijn wat ons betreft niet goed genoeg", concludeert de directeur.

Bevestiging
Dat Griffiths in die oefenpot tot scoren kwam, kon de Roda-staf echter niet van gedachten veranderen. Van Veldhoven: "De wedstrijd bevestigde het beeld wat wij van hen hadden. Daarnaast lieten we hen meespelen, om onze andere jongens te kunnen ontlasten."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen