Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda verspeelt voorsprong tegen laagvlieger Dordrecht

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 21:50

Roda JC heeft vrijdag in de strijd om de tweede periodetitel op pijnlijke wijze averij opgelopen. De Kerkradenaren gaven het duel tegen FC Dordrecht onnodig uit handen: 2-2.

De formatie van Robert Molenaar ging nog met een 2-0 voorsprong de rust in, maar de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie kwam in het tweede bedrijf langszij.

Voorsprong
Binnen een mum van tijd hadden de Kerkradenaren, waar Radomir Novakovic door een blessure van eerste doelman Tom Muyters in de basis begon, een voorsprong te pakken: Henk Dijkhuizen bediende Nicky Souren op maat en die liet zijn tweede treffer in evenveel wedstrijden noteren. Daarvóór had Livio Milts al een dot van een kans gemist.

Geen problemen
De Belg slaagde er na zo'n twintig minuten wel in een medespeler in stelling te brengen. Hij legde de bal terug op Gyliano van Velzen, die op zijn beurt vakkundig afdrukte: 2-0. Roda, dat lang niets te duchten had van Dordrecht, zag dat naarmate de eerste helft vorderde de bezoekers beter in de wedstrijd kwamen. Echte problemen leverde dat echter niet op.

Foto: Beeldbank Limburg

Deksel op de neus
Die problemen zouden na de pauze wél ontstaan. Na matig verdedigen kon Oussama Zamouri eenvoudig de Dordtse aansluitingstreffer binnenschieten. Met de 2-1 stand op het scorebord kreeg Roda het deksel daarna snoeihard op de neus: Renny Smith schoof namens Dordrecht de inmiddels terechte gelijkmaker in het zo goed als lege doel.

Precisie
Roda probeerde daarna alsnog de drie punten op te eisen, maar onder meer twee pogingen van topscorer Mario Engels misten precisie. De beide ploegen deelden zodoende de punten.

Periode
De geel-zwarten gingen als leider van de tweede periode de speelronde in, maar raken die positie nu kwijt. FC Den Bosch is de nieuwe periodekoploper en heeft één punt meer dan Roda. In de algemene ranglijst klimmen de Kerkradenaren juist van de zevende naar de zesde plaats, ten koste van Almere City.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen