Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda verslaat kampioen in debuut Keuken Kampioen Divisie

Geplaatst opvrijdag 17 augustus 2018 - 21:50

Bij haar debuut in de eerste divisie heeft degradant Roda JC de regerend kampioen Jong Ajax verslagen.

In het Parkstad Limburg Stadion werd het 2-1, met name dankzij een gebrekkige verdediging van het beloftenteam van Ajax met Perr Schuurs in de gelederen.

Goede start
Een kleine 8000 toeschouwers zagen Roda na 20 minuten op voorsprong komen. Chance Simakala gaf de voorzet die door Mario Engels werd verzilverd. Livio Milts had niet veel later, opnieuw dankzij Simakala, een goede kans op de 2-0 maar Jong Ajax-doelman Kotarski wist de bal te stuiten. Alleen in de slotfase van de eerste helft werden de Amsterdammers nog even gevaarlijk, maar een schot van Dennis Johnsen ging de tribune in.

Gekeerde kansen
In de tweede helft wist Jong Ajax de druk flink op te voeren. De bezoekers bleven het doel van Muyters opzoeken, maar verzuimden keer op keer om de aanvallen succesvol af te ronden. Juist op het moment dat Roda het evenwicht weer gevonden leek te hebben, scoorde Jurgen Ekkelenkamp in de 70ste minuut de gelijkmaker.

Lang konden de bezoekers echter niet achterover leunen, want amper een minuut later scoorde opnieuw Engels de 2-1. Dat leverde hem bij zijn wissel, kort voor het fluitsignaal, een staande ovatie op.

Navajo Bakboord van Jong Ajax.
Foto: Beeldbank Limburg

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen