Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda verslaat Den Bosch en bekert verder

Geplaatst opdinsdag 26 oktober 2021 - 22:18

Roda JC heeft zich geplaatst voor de volgende bekerronde. De Kerkradenaren wonnen met 2-1 van FC Den Bosch.

Bij rust stond FC Den Bosch met 0-1 voor, maar debutant Dailon Rocha Livramento maakte tien minuten na de hervatting gelijk en kort voor tijd maakte Dylan Vente het beslissende doelpunt.

Bekerduel
Roda JC begon met acht vaste krachten op de bank aan het bekerduel tegen FC Den Bosch. Een verkeerde terugspeelbal belandde kort na het begin bijna in het Bossche doel, maar keeper Wouter van der Steen voorkwam dat zijn team al vroeg op achterstand kwam.

Uitgespeelde kansen waren er in het eerste kwartier voor geen van beide ploegen.

Buitenspel
Roda JC nam het initiatief van Den Bosch over. Dailon Rocha Livramento schoot de bal tegen de touwen, maar de treffer bij zijn debuut in de hoofdmacht werd wegens buitenspel afgekeurd. Steven van der Heijden probeerde het van afstand, maar schoot over het doel van Rody de Boer.

Halverwege de eerste helft werd Steven van der Heijden aangespeeld door Soufyan Ahannach, maar zijn schot miste richting en verdween over het doel van Rody de Boer. Aan de overkant had Jamil Takidine evenmin succes met zijn afstandsschot.

Roda JC op achterstand
Zeven minuten voor rust kreeg Roda JC een domper te verwerken. Uit een vrije trap kreeg Roy Kuijpers de bal en hij tikte het leer in het Kerkraadse doel. Met een 0-1 achterstand sloot Roda JC de eerste helft af.

Gelijkmaker
Kort na de hervatting tikte doelman De Boer een schot van Kevin Felida over de achterlijn, maar tien minuten later mocht de Roda-aanhang een treffer begroeten. Daryl Werker kopte de bal uit een hoekschop tegen de lat, waarna Dailon Rocha Livramento de bal kreeg de gelijkmaker binnentikte: 1-1

Direct daarna kreeg Den Bosch de kans opnieuw op voorsprong te komen, maar een voorzet werd door alles en iedereen gemist.

Het kostte doelman Wouter van der Steen even later veel moeite om een poeier van Denzel Jubitana weg te boksen.

Alle zeilen bijzetten
Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg zette Roda JC alle zeilen bij om op voorsprong te komen. Daryl Werker zag zijn schot op doel naast gaan en Jeremy Cijntje schoot daarna uit een voorzet hoog over.

Twintig minuten voor tijd ontkwamen de Kerkradenaren aan een achterstand toen Rody de Boer in de fout ging door de bal voor de voeten van Roy Kuijpers te tikken. Hij herstelde zijn fout met een puike redding. Vijf minuten later kreeg invaller Patrick Pflücke veel ruimte op links. Hij zette in de zestien voor op Niek Vossebelt, maar die schoot de bal over het doel. Jamil Takidine nam daarna van afstand het Bossche doel onder vuur, maar de bal ging net over.

Dylan Vente scoort
Coach Jurgen Streppel stuurde in de slotfase Limbombe, Emmers en Vente het veld in. Met succes, want kort voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Dylan Vente de bal van Xian Emmers. Hij schoot de bal snoeihard in het doel van FC Den Bosch: 2-1. Enkele minuten later floot scheidsrechter Kamphuis af en had Roda JC zich geplaatste voor de volgende bekerronde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen