Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda verdiend met één punt vertrokken uit Rotterdam

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 21:50

Roda JC heeft knap één punt meegenomen uit de wedstrijd tegen Sparta in Rotterdam.

Op het Kasteel zorgden Engels en doelman Novakovic dat de Kerkraadse club na 90 minuten met 2-2 het veld kon verlaten.

Druk
Vanaf het beginsignaal zette Sparta Roda onder druk. Dat leverde al snel een hoekschop op. Uit die corner scoorde Vriends de 1-0 na anderhalve minuut. Roda kwam er nauwelijk aan te pas. De Spartanen waren steeds eerder bij de bal. Dat leverde in de 18e minuut twee goede kansen af voor Lars Veldwijk - die voor het duel nog de prijs voor beste speler van de 2e periode én voor de topscorer van die periode kreeg - maar doelman Novakovic redde bij de eerste en Veldwijk verknalde de tweede.

Bovenhoek
Die waarschuwing voorkwam niet dat even later Sparta al op 2-0 kwam. Rayhi profiteerde van een misstap van Roda-verdediger Van Eijma, die nog alles probeerde om dat te herstellen maar de Sparta-aanvaller deponeerde de bal in de bovenhoek (19e min).

Aansluiting
Vlak voor het rustsignaal kwam Roda dan ook een keer gevaarlijk voor het doel van Sparta. En dat leverde meteen de aansluitingstreffer op van Mario Engels. Hij rondde een goede aanval met Remans knap af en zorgde voor de 2-1 ruststand.

Foto: Orange Pictures

Super Mario
De tweede helft was amper begonnen of de bal kwam opnieuw voor de voeten van Mario Engels. De aanvaller bedacht zich niet en schoot de bal langs doelman Kortsmit: 2-2. Met zijn 18e doelpunt van dit seizoen passeerde hij Spartaan Lars Veldwijk op de topscorerslijst, die nu dus wordt aangevoerd door 'Super Mario'.

Gelijkwaardig
Had Roda in de eerste helft moeite met het snelle spel van de Rotterdammers én was het te danken aan het goede keeperswerk van Novakovic dat de ploeg slechts ging rusten met een 2-1 achterstand, na rust was Roda gelijkwaardig en kreeg net als Sparta kansen op meer. Novakovic speelde een prima partij en redde zijn ploeg meerdere keren met snelle reflexen en goed uitkomen.

Verdiend
Roda was via Livio
Milts, die de beste kans van de tweede helft kreeg maar de bal naast kopte, dichtbij een voorsprong. In de slotfase verdween een volley van Dijkhuizen nog net naast en dus bleef het 2-2. Met een verdiend punt keerde Roda JC terug naar Kerkrade.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen