Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda verdiend met één punt vertrokken uit Rotterdam

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 21:50

Roda JC heeft knap één punt meegenomen uit de wedstrijd tegen Sparta in Rotterdam.

Op het Kasteel zorgden Engels en doelman Novakovic dat de Kerkraadse club na 90 minuten met 2-2 het veld kon verlaten.

Druk
Vanaf het beginsignaal zette Sparta Roda onder druk. Dat leverde al snel een hoekschop op. Uit die corner scoorde Vriends de 1-0 na anderhalve minuut. Roda kwam er nauwelijk aan te pas. De Spartanen waren steeds eerder bij de bal. Dat leverde in de 18e minuut twee goede kansen af voor Lars Veldwijk - die voor het duel nog de prijs voor beste speler van de 2e periode én voor de topscorer van die periode kreeg - maar doelman Novakovic redde bij de eerste en Veldwijk verknalde de tweede.

Bovenhoek
Die waarschuwing voorkwam niet dat even later Sparta al op 2-0 kwam. Rayhi profiteerde van een misstap van Roda-verdediger Van Eijma, die nog alles probeerde om dat te herstellen maar de Sparta-aanvaller deponeerde de bal in de bovenhoek (19e min).

Aansluiting
Vlak voor het rustsignaal kwam Roda dan ook een keer gevaarlijk voor het doel van Sparta. En dat leverde meteen de aansluitingstreffer op van Mario Engels. Hij rondde een goede aanval met Remans knap af en zorgde voor de 2-1 ruststand.

Foto: Orange Pictures

Super Mario
De tweede helft was amper begonnen of de bal kwam opnieuw voor de voeten van Mario Engels. De aanvaller bedacht zich niet en schoot de bal langs doelman Kortsmit: 2-2. Met zijn 18e doelpunt van dit seizoen passeerde hij Spartaan Lars Veldwijk op de topscorerslijst, die nu dus wordt aangevoerd door 'Super Mario'.

Gelijkwaardig
Had Roda in de eerste helft moeite met het snelle spel van de Rotterdammers én was het te danken aan het goede keeperswerk van Novakovic dat de ploeg slechts ging rusten met een 2-1 achterstand, na rust was Roda gelijkwaardig en kreeg net als Sparta kansen op meer. Novakovic speelde een prima partij en redde zijn ploeg meerdere keren met snelle reflexen en goed uitkomen.

Verdiend
Roda was via Livio
Milts, die de beste kans van de tweede helft kreeg maar de bal naast kopte, dichtbij een voorsprong. In de slotfase verdween een volley van Dijkhuizen nog net naast en dus bleef het 2-2. Met een verdiend punt keerde Roda JC terug naar Kerkrade.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen