Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda verdiend met één punt vertrokken uit Rotterdam

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 21:50

Roda JC heeft knap één punt meegenomen uit de wedstrijd tegen Sparta in Rotterdam.

Op het Kasteel zorgden Engels en doelman Novakovic dat de Kerkraadse club na 90 minuten met 2-2 het veld kon verlaten.

Druk
Vanaf het beginsignaal zette Sparta Roda onder druk. Dat leverde al snel een hoekschop op. Uit die corner scoorde Vriends de 1-0 na anderhalve minuut. Roda kwam er nauwelijk aan te pas. De Spartanen waren steeds eerder bij de bal. Dat leverde in de 18e minuut twee goede kansen af voor Lars Veldwijk - die voor het duel nog de prijs voor beste speler van de 2e periode én voor de topscorer van die periode kreeg - maar doelman Novakovic redde bij de eerste en Veldwijk verknalde de tweede.

Bovenhoek
Die waarschuwing voorkwam niet dat even later Sparta al op 2-0 kwam. Rayhi profiteerde van een misstap van Roda-verdediger Van Eijma, die nog alles probeerde om dat te herstellen maar de Sparta-aanvaller deponeerde de bal in de bovenhoek (19e min).

Aansluiting
Vlak voor het rustsignaal kwam Roda dan ook een keer gevaarlijk voor het doel van Sparta. En dat leverde meteen de aansluitingstreffer op van Mario Engels. Hij rondde een goede aanval met Remans knap af en zorgde voor de 2-1 ruststand.

Foto: Orange Pictures

Super Mario
De tweede helft was amper begonnen of de bal kwam opnieuw voor de voeten van Mario Engels. De aanvaller bedacht zich niet en schoot de bal langs doelman Kortsmit: 2-2. Met zijn 18e doelpunt van dit seizoen passeerde hij Spartaan Lars Veldwijk op de topscorerslijst, die nu dus wordt aangevoerd door 'Super Mario'.

Gelijkwaardig
Had Roda in de eerste helft moeite met het snelle spel van de Rotterdammers én was het te danken aan het goede keeperswerk van Novakovic dat de ploeg slechts ging rusten met een 2-1 achterstand, na rust was Roda gelijkwaardig en kreeg net als Sparta kansen op meer. Novakovic speelde een prima partij en redde zijn ploeg meerdere keren met snelle reflexen en goed uitkomen.

Verdiend
Roda was via Livio
Milts, die de beste kans van de tweede helft kreeg maar de bal naast kopte, dichtbij een voorsprong. In de slotfase verdween een volley van Dijkhuizen nog net naast en dus bleef het 2-2. Met een verdiend punt keerde Roda JC terug naar Kerkrade.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen