Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-verdediger Jensen mogelijk opnieuw lang uit roulatie

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 15:04

De blessure die Roda-speler Richard Jensen vorige week opliep in het duel tegen FC Eindhoven is ernstiger dan verwacht. Daardoor is de kans groot dat de Finse verdediger weer een tijd uit de roulatie is.

Jensen maakte tijdens de wedstrijd een sliding en bleef volgens trainer Jean-Paul de Jong 'met zijn knie in het kunstgras hangen'.

Littekenweefsel
Jensen kon daarna weer door, maar moest vijf minuten voor het einde toch gewisseld worden omdat de klachten erger werden. Zelf zei hij na afloop dat de pijn vermoedelijk werd veroorzaakt door het littekenweefsel in zijn knie.

Belangrijk
De verdediger was net terug na een meniscusoperatie. Hij werd in maart van dit jaar geopereerd en speelde tegen Eindhoven zijn tweede duel van deze competitie. Die twee wedstrijden liet hij zien hoe belangrijk hij voor Roda is. Achterin was er meer rust en Jensen scoorde in de thuiswedstrijd tegen Top Oss al na drie minuten met zijn hoofd.

Onderzoek
Er is een mri-scan gemaakt en volgende week volgt er nog een onderzoek om te kijken hoe groot de schade is in de knie van de Fin. Pas dan wordt duidelijk hoe lang hij buitenspel staat.

Blessureleed
Het is niet voor het eerst dat Jensen last heeft van een blessure aan zijn knie. Vorig jaar maart raakte hij tegen zijn oude club FC Twente geblesseerd. In de eerste wedstrijd na zijn rentree, in het bekerduel tegen Ajax, ging het opnieuw mis voor de centrale verdediger.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen