Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda, Vente en Feyenoord akkoord: spits tekent in Kerkrade

Geplaatst opwoensdag 4 augustus 2021 - 18:59

Drie dagen voor de competitiestart heeft Roda JC haar topkandidaat voor de spitspositie vastgelegd: Dylan Vente.

De 22-jarige aanvaller, die ook vorig seizoen al een half jaar in Kerkrade speelde, komt over van Feyenoord. Hij ondertekent een tweejarig contract met een optie voor een derde seizoen.

Huurperiode
Vente wordt transfervrij overgenomen van de Rotterdammers, waar Vente de volledige jeugdopleiding doorliep maar nooit kon doorbreken in de hoofdmacht. Mede daarom verhuurde Feyenoord de spits in de tweede helft van het vorige seizoen al aan Roda. Zowel de speler als Roda hielden aan die periode, waarin Vente vijf keer scoorde in zeventien duels, een goed gevoel over.

Contract ontbonden
Technisch directeur Jeffrey van As wilde Vente al weken vastleggen, maar het ontbinden van zijn doorlopend contract bij Feyenoord was een voorwaarde, aangezien Roda geen geld heeft om een transfersom te betalen. Deze week maakten Feyenoord en Vente daadwerkelijk een eind aan de onderlinge verbintenis.

Video: Roda JC dodelijk effectief tegen 1. FC Köln

Eerste spits
Voor Roda-coach Jurgen Streppel komt Vente als geroepen. De oefenmeester gaf onlangs aan dat het in zijn beoogde basisselftal vooral nog ontbrak aan een spits met diepgang, snelheid en scorend vermogen. Vente voldoet aan die criteria, zeker op Keuken Kampioen Divisie-niveau. De andere twee spitsen in de Roda-selectie, Fabian Serrarens en Mart Remans, lijken het seizoen dan ook op de reservebank te beginnen.

De Graafschap
Roda JC begint de nieuwe jaargang aanstaande zaterdag met een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Uitgerekend tegen die ploeg, in Stadion de Vijverberg, scoorde Vente zijn belangrijkste Roda-treffer tot dusver; in mei opende hij de score in het play-off-duel namens de Kerkradenaren tegen de Superboeren, in een duel dat Roda uiteindelijk met 2-3 won.

Lees ook: Roda JC stunt in Doetinchem en gaat door in play-offs

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen