Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

In Roda-trui gehulde Korotaev: 'Koempel voor het leven'

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 18:48

De nog steeds in juridische procedures verwikkelde Aleksei Korotaev richt zich woensdagavond in een videoboodschap tot de aanhang van Roda JC.

De Zwitsers-Russische bankier, die een deel van de aandelen in de club bezit, benadrukt in het filmpje op de Facebookpagina van het Plaform Roda JC zijn loyaliteit naar de club.

Steun
​Korotaev spreekt, in Roda-trui, vooral zijn waardering voor de supporters uit. "Dankjewel voor de steun en het spandoek. Dat helpt mij enorm. Ik kijk alle wedstrijden en hoop dat veel supporters meegaan naar de uitwedstrijd bij FC Twente." In het Parkstad Limburg Stadion hangt al ruim een jaar een spandoek met de tekst '#FreeKorotaev'.

Ongedekte cheque
De steenrijke voormalig schoonspringer meldde zich begin 2017 in Kerkrade, met als doel de club over te nemen van eigenaar Frits Schrouff. Zover kwam het nog niet, doordat Korotaev door een firma beticht werd van het uitschrijven van een ongedekte cheque met een waarde van ruim 17 miljoen euro. Van die daad werd hij al vrijgesproken.

Lees ook: Roda JC: Geen aandelen naar Limburgse ondernemers

Definitief oordeel
Korotaev zit momenteel nog steeds in Dubai, in afwachting van waarschijnlijk de definitieve uitspraak in een serie van slepende processen. De Zwitsers-Russische bankier wil volledig vrijgesproken worden, maar mag vóór een definitief oordeel het land niet uit.

Koempel
De bankier nam al ongeveer 20 procent van de aandelen van Frits Schrouff over, terwijl een groep ondernemers bekend als de 'G7' zich over de overige aandelen ontfermt. Als het aan Korotaev ligt, meldt hij zich spoedig bij de Koempelclub. "Ik hoop jullie snel te zien in Kerkrade. En nog een ding: ik ben een 'koempel' voor het leven."

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen