Overslaan en naar de inhoud gaan

In Roda-trui gehulde Korotaev: 'Koempel voor het leven'

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 18:48

De nog steeds in juridische procedures verwikkelde Aleksei Korotaev richt zich woensdagavond in een videoboodschap tot de aanhang van Roda JC.

De Zwitsers-Russische bankier, die een deel van de aandelen in de club bezit, benadrukt in het filmpje op de Facebookpagina van het Plaform Roda JC zijn loyaliteit naar de club.

Steun
​Korotaev spreekt, in Roda-trui, vooral zijn waardering voor de supporters uit. "Dankjewel voor de steun en het spandoek. Dat helpt mij enorm. Ik kijk alle wedstrijden en hoop dat veel supporters meegaan naar de uitwedstrijd bij FC Twente." In het Parkstad Limburg Stadion hangt al ruim een jaar een spandoek met de tekst '#FreeKorotaev'.

Ongedekte cheque
De steenrijke voormalig schoonspringer meldde zich begin 2017 in Kerkrade, met als doel de club over te nemen van eigenaar Frits Schrouff. Zover kwam het nog niet, doordat Korotaev door een firma beticht werd van het uitschrijven van een ongedekte cheque met een waarde van ruim 17 miljoen euro. Van die daad werd hij al vrijgesproken.

Lees ook: Roda JC: Geen aandelen naar Limburgse ondernemers

Definitief oordeel
Korotaev zit momenteel nog steeds in Dubai, in afwachting van waarschijnlijk de definitieve uitspraak in een serie van slepende processen. De Zwitsers-Russische bankier wil volledig vrijgesproken worden, maar mag vóór een definitief oordeel het land niet uit.

Koempel
De bankier nam al ongeveer 20 procent van de aandelen van Frits Schrouff over, terwijl een groep ondernemers bekend als de 'G7' zich over de overige aandelen ontfermt. Als het aan Korotaev ligt, meldt hij zich spoedig bij de Koempelclub. "Ik hoop jullie snel te zien in Kerkrade. En nog een ding: ik ben een 'koempel' voor het leven."

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen