Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-trainer wil 2019 afsluiten met drie punten

Geplaatst opdonderdag 19 december 2019 - 22:52

Een overwinning tegen Almere City telt voor Roda JC-trainer Jean-Paul de Jong zwaar. Hij wil de eerste seizoenshelft positief afsluiten om in ieder geval met 'een goed gevoel' de winterstop in te gaan.

"Als je verliest duurt het lang voordat je weer aan de bak komt. Dan blijft dat de hele winterstop hangen."

Slecht voetbal
Wat De Jong betreft mag zijn team die overwinning ook behalen met minder goed voetbal. "We moeten er gewoon alles aan doen om een wedstrijd winnend af te sluiten en wat mij betreft mag dat met slecht voetbal. Voetballend groeien we wel, maar we belonen ons niet. Dat moet veranderen. In het bekerduel tegen Heerenveen zag je dat het niveauverschil groot was, maar ik had erop gehoopt dat we meer hadden kunnen brengen."

Zalvend
De winterstop wordt in Kerkrade gebruikt om kritisch naar de eerste seizoenshelft te kijken. En daarbij spaart De Jong niemand, zo laat hij weten. "Ik ben eisend. Wil je de vinger op de zere plek houden, dan moet je dingen benoemen. Dan heb je niets aan een zalvende hand. Dat geldt voor de hele organisatie. Bij mij komt voetbal op plek één, twee en drie en daar moet iedereen zich aan conformeren."

Stappen maken
Of er voldoende middelen zijn om de Kerkraadse selectie in de winter te versterken, is niet helemaal duidelijk. Al is dat wat De Jong betreft wel nodig. "In de markt moet je altijd goed voorbereid zijn en er zijn altijd wensen om je elftal te versterken. Op bepaalde posities is gebleken dat we niet altijd de juiste keuzes konden maken. Daarom moeten we kijken wat er nodig is om in de tweede helft weer stappen te kunnen maken. Maar daarbij moeten we kijken naar de mogelijkheden die Roda heeft, want we zijn nog steeds bezig om de organisatie op een goed basisniveau te brengen."

Maxime Gunst
Bij de Kerkraadse ploeg is inmiddels wel oud-MVV'er Maxime Gunst aangesloten. Hij traint bij Roda om zijn conditie op peil te houden. Of hij een aanwinst is voor de club, daar wilde trainer De Jong nog niets over zeggen. De Belgische linkervleugelverdediger vertrok een paar weken geleden bij de Maastrichtenaren omdat hij samen met teamgenoot Pieter Nys ervan werd verdacht spelers, supporters en sponsors op te zetten tegen de technische staf.

Topscorer Ugbo
Topscorer Ike Ugbo is in Almere City weer van de partij. Hij kampte met een lichte blessure en reisde afgelopen dinsdag daarom ook niet mee naar Heerenveen voor het bekerduel. Richard Jensen en Mitchel Keulen die zijn nog steeds geblesseerd, maar de hoop is dat ze na de winterstop weer bij de groep kunnen aansluiten.

Het duel tussen Almere City en Roda JC begint vrijdag om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen