Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-trainer wil 2019 afsluiten met drie punten

Geplaatst opdonderdag 19 december 2019 - 22:52

Een overwinning tegen Almere City telt voor Roda JC-trainer Jean-Paul de Jong zwaar. Hij wil de eerste seizoenshelft positief afsluiten om in ieder geval met 'een goed gevoel' de winterstop in te gaan.

"Als je verliest duurt het lang voordat je weer aan de bak komt. Dan blijft dat de hele winterstop hangen."

Slecht voetbal
Wat De Jong betreft mag zijn team die overwinning ook behalen met minder goed voetbal. "We moeten er gewoon alles aan doen om een wedstrijd winnend af te sluiten en wat mij betreft mag dat met slecht voetbal. Voetballend groeien we wel, maar we belonen ons niet. Dat moet veranderen. In het bekerduel tegen Heerenveen zag je dat het niveauverschil groot was, maar ik had erop gehoopt dat we meer hadden kunnen brengen."

Zalvend
De winterstop wordt in Kerkrade gebruikt om kritisch naar de eerste seizoenshelft te kijken. En daarbij spaart De Jong niemand, zo laat hij weten. "Ik ben eisend. Wil je de vinger op de zere plek houden, dan moet je dingen benoemen. Dan heb je niets aan een zalvende hand. Dat geldt voor de hele organisatie. Bij mij komt voetbal op plek één, twee en drie en daar moet iedereen zich aan conformeren."

Stappen maken
Of er voldoende middelen zijn om de Kerkraadse selectie in de winter te versterken, is niet helemaal duidelijk. Al is dat wat De Jong betreft wel nodig. "In de markt moet je altijd goed voorbereid zijn en er zijn altijd wensen om je elftal te versterken. Op bepaalde posities is gebleken dat we niet altijd de juiste keuzes konden maken. Daarom moeten we kijken wat er nodig is om in de tweede helft weer stappen te kunnen maken. Maar daarbij moeten we kijken naar de mogelijkheden die Roda heeft, want we zijn nog steeds bezig om de organisatie op een goed basisniveau te brengen."

Maxime Gunst
Bij de Kerkraadse ploeg is inmiddels wel oud-MVV'er Maxime Gunst aangesloten. Hij traint bij Roda om zijn conditie op peil te houden. Of hij een aanwinst is voor de club, daar wilde trainer De Jong nog niets over zeggen. De Belgische linkervleugelverdediger vertrok een paar weken geleden bij de Maastrichtenaren omdat hij samen met teamgenoot Pieter Nys ervan werd verdacht spelers, supporters en sponsors op te zetten tegen de technische staf.

Topscorer Ugbo
Topscorer Ike Ugbo is in Almere City weer van de partij. Hij kampte met een lichte blessure en reisde afgelopen dinsdag daarom ook niet mee naar Heerenveen voor het bekerduel. Richard Jensen en Mitchel Keulen die zijn nog steeds geblesseerd, maar de hoop is dat ze na de winterstop weer bij de groep kunnen aansluiten.

Het duel tussen Almere City en Roda JC begint vrijdag om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen