Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-trainer dunt selectie uit tegen Volendam

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 22:57

Roda JC trainer Jean-Paul de Jong heeft voor de wedstrijd tegen FC Volendam zijn selectie uitgedund.

Naast de verdedigers Richard Jensen en Mitchel Keulen, die na een blessure eerst speelminuten gaan maken in het beloftenelftal, zijn ook Chance Simakala, Juan Gerardo Alonso en Roshon van Eijma buiten de boot gevallen.

Geen perspectief
Simakala en Alonso hebben te horen gekregen dat er voor hen geen perspectief meer is in Kerkrade en dat ze een andere club kunnen gaan zoeken. Van Eijma heeft de pech dat hij op dit moment de vierde centrale verdediger is en dus voorlopig niet op speelminuten hoeft te rekenen.

Novakovic
Voor Simakala zou er interesse zijn, maar voor Alonso heeft zich nog geen club gemeld. Ook voor tweede doelman Radomir Novakovic, die heeft aangegeven weg te willen uit Kerkrade, is volgens de Roda-coach nog geen belangstelling van een andere club.

Keuze
Afgelopen maandag tegen Jong Utrecht werd rechtsback Pepijn Schlösser ingewisseld voor Timothy Durwael. Bij die keuze blijft De Jong ook tegen Volendam. Voor de rest zijn er weinig wijzigingen te verwachten.

Kritiek
Gezien de positie op de ranglijst neemt de kritiek op het elftal en de trainer toe. De Jong vindt echter dat er nog steeds ontwikkeling in zijn team zit. Van opgeven of een verloren seizoen wil hij dan ook niets weten. "Daar sta ik niet voor. Mijn visie is altijd winst boeken en eisend blijven. Dat verlang ik van iedereen dus ook van mezelf. Afgelopen maandag zie ik een goede eerste helft en dat wil ik meer zien. Maar dat betekent ook dat we slimmer moeten zijn en meer kansen moeten verzilveren. "

Pieter Nys
Opvallend in Kerkrade is de aanwezigheid van Pieter Nuys. De Belgische middenvelder die eind vorig jaar met Maxime Gunst bij MVV werd weggestuurd vanwege een ‘verstoorde arbeidsrelatie’ traint sinds enkele dagen mee. Hij volgt daarmee Gunst die na een trainingsperiode begin januari bij Roda JC werd vastgelegd tot het einde van het seizoen. Of ook Nys op een contract mag hopen, daar laat de Roda-coach zich niet over uit. "We willen hem de mogelijkheid bieden om te trainen en dan kijken we met een schuin oog wat hij in de toekomst Roda JC kan bieden. Maar het is nog te vroeg om daar als iets over te kunnen zeggen."

Het duel tussen Roda JC en Volendam is vrijdagavond om 20:00 uur in het Parkstad Limburg Stadion en live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen