Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-trainer dunt selectie uit tegen Volendam

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 22:57

Roda JC trainer Jean-Paul de Jong heeft voor de wedstrijd tegen FC Volendam zijn selectie uitgedund.

Naast de verdedigers Richard Jensen en Mitchel Keulen, die na een blessure eerst speelminuten gaan maken in het beloftenelftal, zijn ook Chance Simakala, Juan Gerardo Alonso en Roshon van Eijma buiten de boot gevallen.

Geen perspectief
Simakala en Alonso hebben te horen gekregen dat er voor hen geen perspectief meer is in Kerkrade en dat ze een andere club kunnen gaan zoeken. Van Eijma heeft de pech dat hij op dit moment de vierde centrale verdediger is en dus voorlopig niet op speelminuten hoeft te rekenen.

Novakovic
Voor Simakala zou er interesse zijn, maar voor Alonso heeft zich nog geen club gemeld. Ook voor tweede doelman Radomir Novakovic, die heeft aangegeven weg te willen uit Kerkrade, is volgens de Roda-coach nog geen belangstelling van een andere club.

Keuze
Afgelopen maandag tegen Jong Utrecht werd rechtsback Pepijn Schlösser ingewisseld voor Timothy Durwael. Bij die keuze blijft De Jong ook tegen Volendam. Voor de rest zijn er weinig wijzigingen te verwachten.

Kritiek
Gezien de positie op de ranglijst neemt de kritiek op het elftal en de trainer toe. De Jong vindt echter dat er nog steeds ontwikkeling in zijn team zit. Van opgeven of een verloren seizoen wil hij dan ook niets weten. "Daar sta ik niet voor. Mijn visie is altijd winst boeken en eisend blijven. Dat verlang ik van iedereen dus ook van mezelf. Afgelopen maandag zie ik een goede eerste helft en dat wil ik meer zien. Maar dat betekent ook dat we slimmer moeten zijn en meer kansen moeten verzilveren. "

Pieter Nys
Opvallend in Kerkrade is de aanwezigheid van Pieter Nuys. De Belgische middenvelder die eind vorig jaar met Maxime Gunst bij MVV werd weggestuurd vanwege een ‘verstoorde arbeidsrelatie’ traint sinds enkele dagen mee. Hij volgt daarmee Gunst die na een trainingsperiode begin januari bij Roda JC werd vastgelegd tot het einde van het seizoen. Of ook Nys op een contract mag hopen, daar laat de Roda-coach zich niet over uit. "We willen hem de mogelijkheid bieden om te trainen en dan kijken we met een schuin oog wat hij in de toekomst Roda JC kan bieden. Maar het is nog te vroeg om daar als iets over te kunnen zeggen."

Het duel tussen Roda JC en Volendam is vrijdagavond om 20:00 uur in het Parkstad Limburg Stadion en live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen