Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-trainer De Jong ondanks zeperd trouw aan basis

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 22:51

Roda-trainer Jean-Paul de Jong houdt vast aan zijn basis-elf, ondanks het fiasco vorige week in Volendam.

Daar verloor de Kerkraadse ploeg kansloos met 4-0. Tegen NEC zijn vrijdagavond weinig wijzigingen te verwachten.

Bankzitters
Aanvoerder Daryl Werker is terug van een schorsing en dat betekent dat Niels Verburgh op de bank zit. Ook de nieuw aangetrokken spitsen Iké Ugbo en Ivan Prtajin beginnen op de bank. De aanvallers hebben wel al minuten gemaakt, maar moeten volgens trainer De Jong nog wennen aan het kunstgras in Kerkrade en kunnen nog geen hele wedstrijd spelen.

De laatste nieuwe aanwinst, de 18-jarige verdediger Yann Aurel Bisseck, ontbreekt vrijdagavond eveneens. Hij kampt met een kleine blessure en is nog niet wedstrijdfit.

Zeperd
Roda heeft iets recht te zetten na de zeperd tegen Volendam. Dat stelt ook De Jong die vond dat zijn team 'hard had gewerkt', maar zich niet aan de afspraken had gehouden. "We krijgen veel doelpunten tegen bij spelhervattingen en in Volendam hebben we zeker niet de gewenste norm gehaald. Het verschil tussen de twee gespeelde duels is veel te groot. Natuurlijk hebben we nog niet alles 100 procent op orde, maar zo’n groot verval dat kan niet."

Harde les
De Roda-coach erkent dat de verloren wedstrijd in Volendam een harde les was, maar hij ziet toch lichtpuntjes. "Iedereen heeft na de wedstrijd zijn verhaal kunnen doen en dat was soms best confronterend. Maar dat moet ook,want de groep moet mondiger en veeleisender worden en op dat vlak hebben we wel winst geboekt. Al wil je dit natuurlijk niet elke week toepassen."

Seizoenskaarten
Overigens heeft het goede optreden van Roda thuis tegen Almere (1-1) wel geleid tot meer vertrouwen bij de achterban. De teller van de seizoenskaarten staat inmiddels op 4300 waar dat vorig jaar rond de 3900 schommelde.
De club verwacht dat het aantal nog gaat groeien als de resultaten beter worden.

Het duel tussen Roda en NEC begint vrijdagavond om 20 uur in het Parkstad Limburg Stadion en is live te volgen via L1 Radio.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen